Logo bloemenkrant.nl
Column

Nazomeren

  Column

Geniet u ook zo van het mooie najaarsweer? Ik wel! Lekker zonnetje, aangename temperatuur en zonder problemen nog buiten op een terrasje zitten. Vorige week stond de zon precies boven de evenaar dus de astronomische herfst is begonnen.

Het enige waar je dat aan kan merken is dat het weer wat vroeger donker wordt. Weerplaza verwacht voorlopig geen onstuimig weer, beter nog het blijft rustig met zonnige perioden en overdag boven de 20 graden. Het blijft lekker nazomeren dus.

De winkels merken dat ook. Op de website van Groentennieuws stond een stukje over Lizzy's Nieuwe Oogst waar de chocolade en de koekjes nog even in de kast blijven staan en de zomerse producten als watermeloenen, salades, rauwkost en koude pasta's nog steeds de deur uit vliegen. Absoluut geen normale septembermaand volgens het bedrijf.

Slim om daar op in te spelen. Blijkbaar zijn niet alle bedrijven in staat zo flexibel te schakelen. Loop eens langs etalages van kledingwinkels. Dit weer moedigt nou niet echt aan om warme kleding te gaan kopen of van die lekkere pepernoten of spruitjes! Liever nog even niet! De eerste nieuwsbrief over hoe je planten beschermt tegen vorst heb ik ook al gesignaleerd.

Inspelen op de actualiteit blijkt lastig. Heeft u vorige week ook de berichten over de bloemenagenda ontvangen? De Bloemenagenda zet gedurende het jaar vijftien bloemen in de spotlights op het moment dat ze verkrijgbaar én actueel zijn in de perceptie van de consument. Volgens de bloemenagenda is het 'nu' echt tijd om de chrysant onder de aandacht van uw klanten te brengen? Ik hoop dat 'nu' een rekbaar begrip is want ik ben nog even niet toe aan chrysanten. 'Haal warmte en kleur in huis door een boeket neer te zetten met chrysanten?' Heel leuk als het regent, stormt en herfstig is maar op dit moment zijn wij nog even lekker aan het nazomeren. En hoe veelzijdig, houdbaar, kleurrijk en symbolisch het product ook is, ik hoop dat bloemisten in ieder geval zo flexibel zijn om gewoon nog wat mooie zomerse bloemen aan te bieden. De tijd voor die herfstproducten komt vanzelf wel en dan is het wat mij betreft vroeg genoeg!

Manon Velthuis, VGB beleidsmedewerker
www.vgb.nl | VGB Voor wie verstandig handelt

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden