Afbeelding
Foto: wilma van velzen

FlowerParade: Wonderen van de natuur

Algemeen

De Flower Parade Rijnsburg maakt zich op voor haar 76ste editie die het thema ‘Wonderen van de Natuur’ meekrijgt.

Door Wilma van Velzen

Op vrijdag 11 augustus, zaterdag 12 augustus en zondag 13 augustus kan het publiek zich weer verwonderen over dit bloemrijke spektakel. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Voor de sierteeltsector is de Flower Parade een van de mooiste ‘uithangborden’ die je kunt bedenken om zich van zijn mooiste kant te laten zien.

Na de jubileumeditie van vorig jaar belooft ook deze Flower Parade weer een prachtig corso te worden. De ontwerpen van de praalwagens die maandagavond 19 juni door het corsobestuur in het veilinggebouw van Royal FloraHolland Rijnsburg werden gepresenteerd vertellen nu al de mooiste verhalen. Deze reiken van ‘Onderwaterwereld’ tot ‘Zon’, ‘Bergen’ en ‘Noorderlicht’. Alles passend binnen het thema. Prachtig met bloemen gedecoreerde luxe- en bedrijfswagens zullen weer voor een mooie aanvulling zorgen en muziekkorpsen en figuranten completeren de Flower Parade die in augustus weer traditiegetrouw door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk zal trekken.

Uniek: Publiekspraalwagen voor Flower Parade Rijnsburg

76 n In de 76ste Flower Parade Rijnsburg die op stapel staat rijdt voor het eerst ook een Publiekspraalwagen mee. Voor het corsobestuur een geweldige opsteker, want dit geeft wel aan dat de Flower Parade Rijnsburg breed gedragen wordt.

Voorzitter Dirk Hogervorst is dan ook buitengewoon verheugd over de Publiekspraalwagen die zal meerijden in de Flower Parade. “Deze wagen is mogelijk gemaakt door bijdragen van een heleboel sponsoren. Het is natuurlijk bijzonder leuk en een mooi om zoveel enthousiasme te krijgen voor zit initiatief. Overigens is het niet vanzelfsprekend dat het ieder jaar weer lukt een mooi corso te laten rijden. Dit kan alleen met de bijdragen en inzet van heel veel sponsoren. Maar ook dankzij de vele vrijwilligers die het ieder jaar weer samen met elkaar voor elkaar krijgen om de Flower Parade te laten rijden. Zonder al onze sponsors en vrijwilligers zou dat niet mogelijk zijn.”

Praalwagenthema’s

Over de keuze van het thema ‘Wonderen van de Natuur’ zegt Hogervorst dat elk jaar door het bestuur een thema wordt gekozen, dat zowel bij het corso past als bij de actualiteit. “De natuur staat dicht bij ons corso dat wordt opgebouwd met heel veel bloemen, planten, groen en andere versproducten. Maar ook is het een actueel thema, want er is steeds meer aandacht voor de natuur. En er zijn momenteel meerdere televisieprogramma’s waarin de natuur centraal staat. Die zijn erg populair.

Het uitwerken van de praalwagenthema’s wordt gedaan door ons creatieve team. De input en wensen van sponsoren worden meegenomen en ook de praalwageneigenaar heeft veel invloed op het vormgeven van het thema. Een praalwageneigenaar ook zijn eigen thema kiezen binnen ons hoofdthema.”

Duurzaamheid

Met zoveel aandacht voor de natuur speelt uiteraard ook duurzaamheid een steeds grotere rol. Hieraan zegt Hogervorst op vele manieren invulling te geven. “Dat doen we met meerdere kleinere zaken om zodoende stap voor stap invulling te geven aan een steeds duurzamer corso’s. Zo rijden we al met behoorlijk veel elektrische auto’s, worden na afloop ook bij de afbouw alle materialen gescheiden en kijken we ook preventief in het voortraject al goed naar alle materialen die we gebruiken bij de opbouw.”

Het belooft een prachtig corso te worden, waar bestuur en publiek naar uitkijken: 11-12-13 augustus!

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant