Afbeelding
Foto: PLNTS

Online plantenmarkt groeit exponentieel

Algemeen

De online plantenmarkt heeft de afgelopen vijf jaar een indrukwekkende groei doorgemaakt, waarbij consumenten wereldwijd steeds vaker kiezen voor het gemak en de diversiteit van online planten kopen. Een recente analyse werpt licht op de opmerkelijke stijging van de online plantenmarkt en de factoren die hebben bijgedragen aan deze groei.

Volgens onderzoek, uitgevoerd door PLNTS, heeft de online plantenmarkt een explosieve groei doorgemaakt in de afgelopen vijf jaar. Consumenten hebben de voordelen van het online winkelen voor planten ontdekt, zoals het ruime assortiment, de gemakkelijke toegang tot gedetailleerde productinformatie en de mogelijkheid om planten van over de hele wereld te bestellen.

Versus fysiek
De online plantenmarkt heeft de traditionele beperkingen van de fysieke winkels doorbroken. Consumenten hebben nu de vrijheid om uit een breed scala aan plantensoorten, variëteiten en zeldzame exemplaren te kiezen, die voorheen moeilijk te vinden waren in lokale tuincentra.
Een belangrijke drijfveer achter de groei van de online plantenmarkt is het gemak van thuisbezorging. Met de verbetering van de logistieke infrastructuur en verpakkingstechnieken kunnen planten nu veilig worden verzonden en snel bij de consumenten worden afgeleverd. Dit heeft het voor consumenten aantrekkelijker gemaakt om online planten te kopen, vooral voor degenen die een drukke levensstijl hebben of geen fysieke winkels met ruim aanbod in de buurt hebben.

COVID
De COVID pandemie heeft geleid tot een groeiende belangstelling voor kamerplanten in huizen en kantoren over de hele wereld. Tijdens de lockdowns en de periode van thuiswerken zochten mensen naar manieren om hun leefruimte op te fleuren en een gevoel van rust en welzijn te creëren. Kamerplanten boden hiervoor de perfecte oplossing.
De pandemie heeft geleid tot een verandering in levensstijl en prioriteiten. Mensen brachten meer tijd door in huis en waren op zoek naar manieren om hun leefomgeving te verbeteren. Kamerplanten werden al snel erkend als een manier om een gezellige sfeer te creëren, stress te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Bovendien boden ze een welkome afleiding van de negatieve berichtgeving en onzekerheid die de pandemie met zich meebracht.

De best verkochte kamerplanten van de afgelopen vijf jaar
In de afgelopen vijf jaar heeft PLNTS een indrukwekkende stijging gezien in de populariteit van kamerplanten, waarbij bepaalde soorten constant bovenaan staan. Onder de bestsellers van de webshop hebben vijf opvallende planten de harten van plantenliefhebbers veroverd. De Monstera Adansonii, Philodendron Melanochrysum, Philodendron Verrucosum, Calathea White Fusion en tot slot de Syngonium Mottled.Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant