Afbeelding
Foto: Royal Anthos

Niek Jan van Kesteren nieuwe voorzitter Royal Anthos

Algemeen

Niek Jan van Kesteren wordt de nieuwe voorzitter van brancheorganisatie Royal Anthos. Op donderdag 22 juni stemde de algemene ledenvergadering in Hotel Van der Valk Schiphol hiermee in. Hij volgt de heer Henk Westerhof op, die op 1 juli met pensioen gaat. Met Niek Jan van Kesteren krijgt Royal Anthos een zeer ervaren bestuurder als voorzitter. Zijn rol wordt, vanwege de nieuwe organisatiestructuur, anders dan die van zijn voorganger.

Van Kesteren gaat vanaf 1 juli als onafhankelijk voorzitter een aantal dagen per maand voor Anthos aan de slag. Hij wordt sparringpartner voor de directie op strategische onderwerpen en zal vergaderingen voorzitten. Eerder dit jaar nam de nieuwe algemeen directeur Mark-Jan Terwindt al de uitvoerende taken van Westerhof over. Van Kesteren gaf aan te willen werken volgens duidelijke doelstellingen en riep de leden op vooral contact met hem op te nemen om aan te geven wat bij ze speelt. Ook gaat hij de leden actief benaderen. “Ik hou van resultaten en niet van teveel praten”, aldus Van Kesteren, die de aanwezigen bedankte voor het gestelde vertrouwen.

Veel ervaring
Van Kesteren heeft veel politieke ervaring en is goed bekend met de wereld van brancheorganisaties. Het grootste deel van zijn werkzame leven was hij actief voor VNO-NCW en MKB Nederland, eerst als directeur Sociale Zaken en van 1999 tot 2016 als algemeen directeur. Van 2015 tot 13 juni 2023 was hij voor het CDA lid van de Eerste Kamer. Daarnaast is Van Kesteren voorzitter van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, lid van de Raad van Commissarissen van de sportbond KNVB, adviseur van PlantNet International en van Parlevliet en Van der Plas, het grootste visserijbedrijf van Europa. Ook is hij erevoorzitter van de voetbalclub FC Rijnvogels uit Katwijk.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant