Logo bloemenkrant.nl
Column

Nooit meer piekeren!

  Column

Terreur, oorlogsgeweld, volksverhuizingen en politieke onrust. Onzekere tijden waarvoor geen simpele oplossingen zijn. Anders waren ze al lang bedacht.

Allemaal zaken waar u zelf niets aan kunt doen maar die uw onderneming wel kunnen beïnvloeden. Want onzekerheid en politieke en economische instabiliteit is slecht voor de export. Bijvoorbeeld Brexit is slecht voor onze exportpositie, omdat de pond in waarde zal verminderen, dat kunnen wij al wel voorspellen. Maar wat kunt u er als individuele ondernemer aan doen? Niets, het overkomt u.

Op 6 april aanstaande heeft u wel de kans om iets te beïnvloeden. Iets dat u zeker in uw ondernemen raakt. De marktplaats van de toekomst! Het gaat om uw sector, om uw bedrijfsbelang. U kunt met sectorondernemers discussiëren over uw toekomst. Of laat u dat ook aan anderen over? Aan niet-ondernemers? En dan kritiek achteraf?

U bent sierteeltondernemer, het gaat over uw toekomst. Dus laat u horen. Meldt u aan via de VGB of Blooming Breeders website. Maar misschien piekert u liever door. Laat me dan een tip van een Indiase wijsgeer geven, dan hoeft u nooit meer te piekeren:

-Heeft u geen probleem? Waarom piekeren?
-Heeft u een probleem, maar heeft u een oplossing? Waarom piekeren?
-Heeft u een probleem, maar heeft u geen oplossing? Waarom piekeren?

Soms is het simpel.

Robert Roodenburg
Directeur VGB 
www.vgb.nl | VGB Voor wie verstandig handelt
 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden