Afbeelding
Foto: muiderslot

De groene schatkamer van het Muiderslot

Algemeen

Bezoek deze zomer de groene schatkamer van het Muiderslot. De tuinen die voor het eerst zijn aangelegd in de 17e-eeuw, staan vol ‘levend erfgoed’ bestaande uit vergeten en bedreigde historische bloemen- en plantensoorten die je kunt ruiken, voelen én proeven.

En wist je dat de vestingwallen die het Muiderslot omgeven, heel waardevol zijn voor de natuur? Ze worden aan de buitenkant niet beheerd, waardoor ringslangen en ijsvogels ongestoord hun gang kunnen gaan. De meidoornstruiken op de wallen bieden voedsel en beschutting voor insecten en vogels.

Tropische planten in het Muiderslot
Deze zomer zet Muiderslot haar groene buitengebied in het zonnetje. Bezoek de presentatie over tropische planten, het Grote Groenweekend of volg een van de creatieve workshops. En via de nieuwe Cruytkastjes ontdek en ruik je meer over de kruiden in de tuin.
In de presentatie ‘Tropische planten in het Muiderslot’ word je meegenomen naar de 17e eeuw. In die tijd woonde schrijver en dichter P.C. Hooft in het kasteel. In de tuinen groeiden er toen al planten uit onder andere Afrika, Amerika en Azië. Maar wat waren dat voor planten? En hoe kwamen die hier terecht? Planten en de verhalen over deze planten, bieden een rijk inkijkje in het verleden. Ga langs en ontdek welke verhalen de tropische planten nog meer vertellen: van 3 juni tot en met 3 september.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant