Afbeelding
Foto: leliekeuren

Eerste ronde NK Leliekeuren

Algemeen

Woensdag 24 mei heeft de eerste ronde van het Mondial Uitzend NK Leliekeuren in BolleNoord plaats gevonden. Er stonden 15 prachtige vazen van superieure kwaliteit klaar voor de keurders. De veredelaars hadden ervoor gezorgd dat er een ware explosie van leliebloemen was te zien.

Hoge ogen wierp de lelie Galibier van Vletter en den Haan met een totale score van 8,9 punten werd deze lelie bijzonder goed gewaardeerd door de jury.

De deelnemers wisten BolleNoord weer goed te vinden met bijna 100 deelnemers.

Het topklassement is gewonnen door Ruby Kesteloo met 3,3 strafpunten. Mark Hertogh en Carl Brouwer hebben gewonnen bij de heren met 4,1 strafpunten. Jennah Pennnings heeft gewonnen bij de junioren met 4,1 strafpunten en bij de dames was Geer Spoelstra de beste met 3,6 strafpunten. De verschillen kunnen nog komen in de komende 3 keuringen.

Woensdag 31 mei zullen de deuren van BolleNoord om 7.00 uur open gaan om iedere keurder tot 20.00 uur de tijd te geven om te komen keuren. Deelname is gratis. Iedereen kan nog meedoen in het eindklassement, de 3 beste keuringen tellen mee. Het belooft een zeer gevarieerde inzending van De Jong Lelies en Royal van Zanten te worden met een gezonde strijd tussen de diverse klassementen.

De uitslagen zijn te vinden op de website: www.leliekeuren.nl en op de Facebook Pagina en Instagram.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant