Afbeelding
Foto: WUR-collectie

Nominaties voor de Jan Ritzema Bos Prijs

Algemeen

De Jan Ritzema Bos Prize is de prijs voor het op heldere wijze verwoorden en presenteren van een promotieonderzoek op het gebied van plantgezondheid en dit zodoende toegankelijk maken voor een breed publiek. De prijs wordt toegekend door de Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV).

Vanuit 4 verschillende universiteiten hebben zich promovendi aangemeld om mee te dingen naar de JRB Prize 2023, die tijdens de KNPV-voorjaarsbijeenkomst op 16 mei wordt uitgereikt. Alle kandidaten hebben in maximaal 450 woorden hun promotieonderzoek beschreven. Een deskundige jury, bestaande uit Kirsten Leiss, Geert Pinxterhuis en Piet Vlaming, staat nu voor de taak om uit de ingestuurde samenvattingen 3 kandidaten te selecteren. Bij de beoordeling let de jury o.a. op duidelijke uitleg van het wetenschappelijk onderzoek en op maatschappelijke relevantie.

Bekendmaking kandidaten
Na 18 april maakt de KNPV bekend welke 3 kandidaten genomineerd zijn en tijdens de KNPV-voorjaarsbijeenkomst op 16 mei een presentatie zullen geven over hun promotieonderzoek naar plantenziekten en gewasbescherming. Na afloop van de presentaties bepaalt de jury wie met de JRB Prize naar huis gaat.

Jan Ritzema Bos
Jan Ritzema Bos (Groningen, 27 juli 1850 – Wageningen, 7 april 1928) was een Nederlandse botanicus en zoöloog die wordt gezien als de grondlegger van de plantenziektekunde in Nederland.

Fotobijschrift:
Portret van Jan Ritzema Bos in zijn laboratorium, door Wilhelmina Carbin-Gips, olieverf op doek, 1920.Historische Verzameling Facilitair Bedrijf WUR.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant