Jubilaris Wim Noort wordt toegesproken.
Jubilaris Wim Noort wordt toegesproken. Foto: RFH

Wim Noort 50 jaar bij Royal FloraHolland

Algemeen

Een unicum bij Royal FloraHolland. Op 7 maart was Wim Noort, logistiek medewerker in Rijnsburg, op de kop af 50 jaar in dienst. Wim begon zijn loopbaan een dag voor zijn zestiende verjaardag. Tijden veranderen. Nu zit je op die leeftijd nog verplicht op school. We hadden de kans om met Wim terug te blikken op de afgelopen 50 jaar.

Wim, wat waren je taken toen je begon?

“Ik startte bij Flora in het oude veilinggebouw aan de Splitsing in Rijnsburg. Mijn taak was om, als het veilen begon, de karren op de band te zetten die de bloemen en planten voor de klok bracht. Als je daarmee klaar was, ging je helpen in de verdeling of hield ik me bezig met het verwerken van de doordraai of reed ik op een veegmachine.
We waren toen nog niet met zoveel, dus je deed heel verschillende dingen. Ook toen al begon ik tussen 4 en 5 in de vroege morgen. Dat is in die 50 jaar niet veranderd.”

Welke verandering is je het meeste bijgebleven?

“Dat was de verhuizing naar het huidige gebouw, eind 1980. Toen kregen we voor het eerst trekkers. Sindsdien heb ik heel veel veranderingen meegemaakt.”

“We werken in Rijnsburg ook steeds groter, met meer mensen. Toen we in 2002 fuseerden met Naaldwijk hadden we ieder nog eigen types karren. Dan moest je het product van de ene op de andere kar overzetten. Pas na de fusie met Aalsmeer kregen we allemaal dezelfde stapelwagens.”


Wat doe je tegenwoordig voor werk?

“In werk nu in Haven A. Dat is het gebied voor kopers zonder eigen box. Ik werk daar nu al een hele tijd en ik vind het fijn om een vaste plek te hebben. Ik ken daar alle hoeken en gaten en natuurlijk ook de klanten die daar zitten.
In het verleden was in Haven A de mogelijkheid om te tennissen en we hadden zelfs 5 zaalvoetbalteams. Zelf was ik een verdienstelijke keeper.”

Ik hoorde dat bij Royal FloraHolland geen beleid is voor een 50-jarig jubileum?

“Nee, dat heb ik ook begrepen. Zonder de stijging van de pensioenleeftijd had ik het ook niet gehaald. Het was in ieder geval een mooie dag. Ik woon op 5 minuten fietsen, maar werd opgehaald met de auto. Die dag kreeg ik de gelegenheid om met de klanten te praten. Daarna was er koffie met gebak en werd ik toegesproken.
Ik ben echt verwend. Wat ik mooi vind is dat ik ook van de kopers in mijn vaste gebied een mooi cadeau heb gekregen.
Het mooie is dat je dan echt de waardering voelt. Ook het laatste jaar tot mijn pensioen zal ik met plezier naar mijn werk gaan.”

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant