Afbeelding
Foto: JBB packaging

JBB Packaging sluit zich aan bij HortiFootprint Chain Program

Algemeen

De afgelopen jaren is de focus op duurzaamheid toegenomen bij JBB, de creatieve verpakkingsspecialist voor de sierteelt. Er zijn in hun organisatie al verschillende verbeteringen doorgevoerd. Zij breiden dit nu nog verder uit door lid te worden van Horti Footprint Chain Program.

“De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid zitten nu in een stroomversnelling ende tuinbouwsector staat onder een vergrootglas. We vinden het belangrijk om mee tedenken over oplossingen en onze bijdrage te leveren aan de verduurzaming van onzesector. Wij zijn enthousiast over de nieuwe samenwerking met Horti Footprint Chain Program”, aldus Sean van Bergenhenegouwen (JBB).

Participanten in het Horti Footprint Chain Program komen collectief in actie voorklimaatneutraal produceren. Het doel is om voor iedere partij in de tuinbouwsector inzicht tekrijgen in zijn aandeel op de CO2-footprint van het eindproduct, om vervolgens zijn uitstoot tereduceren. Voor een volledige berekening zijn veel gegevens van de gehele productie enlogistieke keten nodig. De uitstoot van de hele levenscyclus samen bepaalt namelijk detotale milieu-impact (milieu-footprint) van de bloem of plant.

JBB was in 2019 één van de eerste verpakkingsbedrijven die de footprint van hoezen, etiketten en potcovers kon aantonen. Niet alleen met klanten kijkt JBB constant naar de meest duurzame verpakkingen, intern zijn zij ook hun eigen footprint aan het verminderen. Zo is inmiddels al 70% van de auto’s die zij rijden elektrisch, is het pand de afgelopen jaren verduurzaamd en wordt het aanleggen van zonnepanelen op het dak in gang gezet .Hiermee wordt stroom opgewekt die JBB zal gebruiken voor het pand en de auto’s. Met behulp van Horti Footprint Chain Program worden deze duurzame ontwikkelingen in de toekomst verder voortgezet.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant