Afbeelding
Foto: phlip van den Dool

KlimaatExpo ’22 in Museum de Fundatie

Algemeen

KlimaatExpo ’22 is een tentoonstelling over klimaatverandering, samengesteld op basis van open inschrijving en te zien van 17 september t/m 4 december 2022 in Museum de Fundatie in Zwolle.

KlimaatExpo ’22 is de eerste landelijke tentoonstelling waarbij kunstenaars gevraagd is om hun visie op de klimaatverandering uit te beelden. Er zijn in totaal 2.200 kunstwerken aangemeld door 1.150 kunstenaars. Een grote gemêleerde jury van jong en oud: museummedewerkers, galeriehouders, kunstenaars, schrijvers, wetenschappers, mensen uit de zorg, de bouw, kappers, studenten, scholieren en vele anderen, hebben op basis van de ingezonden afbeeldingen, zonder kennis van wie de kunstenaar is, een keuze voor deze tentoonstelling gemaakt. Alleen het werk telde.
Totaal zijn 251 kunstwerken geselecteerd. Met veel kennis en vakmanschap is het thema klimaat verwerkt. Een ding is duidelijk: de uiteenlopende kunstwerken vertegenwoordigen een collectieve roep om een schonere wereld.

Phlip van den Dool
Een van de geselecteerde kunstwerken is, “Lockdown 2 Spring”. Dit kunstwerk is van Phlip van den Dool uit Uithoorn. Het ingezonden werk is een compilatie van de Ipad tekeningen, die hij van eind januari tot halverwege mei 2021 iedere dag gedurende de Lockdown gemaakt heeft in de directe omgeving van Uithoorn. Het kunstwerk is opgebouwd uit 110 tekeningen en in een vierkante matrix weergegeven. De tekeningen tezamen leggen de natuur in de woonplaats van de kunstenaar vast onder de wisselende omstandigheden van het klimaat van 2021.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant