Afbeelding
Foto: floriade

Winnaars Floriade productcompetitie Limonium, Dahlia, Aster en Nerine

Algemeen

Fers flowers uit Hillegom, Weijers Blooming Dahlias uit Noordwijkerhout, VOF Kwekerij Zomervlinder uit Ter Aar en De Wit Nerine uit Heemskerk zijn de winnaars van de voorlaatste productcompetitie in The Green House bij Floriade Expo 2022.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en George Franke, secretaris van de Nederlandse Tuinbouwraad, reikten tijdens een bijeenkomst met de prijswinnaars in The Greenhouse de prijzen uit. De drie beste inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de vorm van een bij in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.

De eerste prijs van de productgroep Limonium is uitgereikt aan Fers Flowers uit Hillegom voor Limonium sinense ‘Pineapple Diamond’ met een score van 9.40.

De eerste prijs van de productgroep Dahlia is gewonnen door Weijers Blooming Dahlias uit Noordwijkerhout voor Dahlia ‘Fairway Pilot’ met een score van 9.40.

De eerste prijs van de productgroep Aster was voor VOF Kwekerij Zomervlinder uit Ter Aar voor Aster (Novi-Belgii Grp) ‘Astee Parade’ met een score van 9.20.

De eerste prijs van de productgroep Nerine viel ten deel aan De Wit Nerine uit Heemskerk voor Nerine (Companion Grp) ‘Desi’ met een score van 9.65.

De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten; van productie tot afzet.


Deze door Royal FloraHolland georganiseerde competitie bestaat uit dertien rondes, waarvan de laatste op 27 september is. De in totaal 119 inzendingen uit Nederland, Duitsland en Kenia zijn verwerkt in een kleurrijke presentatie, die het publiek in de komende dagen volop kan bewonderen.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant