Afbeelding
Foto: provincie zuid-holland

Gedeputeerde Stolk op werkbezoek Duin & Bollenstreek

Algemeen

Op dinsdagochtend 16 augustus aanstaande legt gedeputeerde Meindert Stolk van de provincie Zuid-Holland een werkbezoek af aan de Duin & Bollenstreek. Het werkbezoek brengt de gedeputeerde bij verschillende bedrijven die actief zijn in de bollensector.

In het afgelopen jaar heeft de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) samen met LTO Duin- & Bollenstreek en de Agrarische Jongeren Duin- & Bollenstreek (AJDB) input geleverd voor een nieuwe omgevingsvisie van de gemeenten in de Duin & Bollenstreek. Dit document is mede aanleiding van dit werkbezoek.
De landbouwsector en in het bijzonder de bloembollensector wil de gedeputeerde op de hoogte stellen van datgene wat speelt in de sector op gebied van ruimtelijke ordening maar ook vertellen hoe de sector bezig is met verduurzaming.

Tijdens het werkbezoek worden er presentaties verzorgd door mensen uit de hele keten van het vak. Niet alleen de kwekers, maar ook de handel, de Greenport, de gemeenten en afvalverwerker Meerlanden N.V. komen aan het woord.

Er worden tijdens het werkbezoek drie bedrijven bezocht: W.A.M. Pennings in Noordwijkerhout, JUB Holland in Noordwijkerhout en Van Zanten Flowerbulbs in Hillegom.

Meindert Stolk is lid van het college van Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie Zuid-Holland. Eerder was hij Statenlid en fractievoorzitter van CDA Zuid-Holland.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant