Afbeelding
Foto: Glastuinbouw Nederland

Seizoen 5: Jongeren vloggen over hun bijbaan in de kas

Algemeen

Seizoen 5 van Vlog uit de Kas van Glastuinbouw Nederland gaat donderdag 28 juli van start. Jongeren met een bijbaan in de glastuinbouw vloggen over hun werkdag. Wat zijn de werkzaamheden? Waarom kiezen ze voor een vakantiebaan in de kas? En welke loopbaankansen biedt de glastuinbouw voor hun toekomst?

Nomi en Babs, werkzaam bij leliebedrijf Klaver Flowers in Heerhugowaard, trappen 28 juli af met hun vlog. “Het is best een beetje spannend dat onze vlog door heel veel mensen wordt bekeken”, zegt Nomi, mede namens haar jongere collega. “Maar we hebben er zeker wat leuks van gemaakt”, zegt zij om de spanning wat op te voeren.
Ze willen met hun vlog meer scholieren stimuleren om voor hun bijbaantje een kijkje in de kas te nemen. “Er zijn zoveel verschillende dingen om te doen”, geeft Nomi aan. Om haar heen krijgt ze vaak reacties van leeftijdsgenootjes dat het werken in de kas zwaar is en – uiteraard – dat je vroeg moet beginnen. “Voor mij is het best even slikken als de wekker gaat, maar je bent ook weer vroeg vrij. Dat is een voordeel.”

Geen witte sneakers
In de eerste vlog van dit seizoen laat het enthousiaste tweetal het hele bedrijfsproces zien: van leliebol tot bloem, aangevuld met informatie over de afzet. “Het is een informatief filmpje geworden”, vindt Nomi. “Scholieren die ook bij Klaver Flowers willen werken weten na het zien ervan in ieder geval dat het niet handig is om met je witte sneakers naar de kas te komen”, zegt zij lachend.
Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland meer jongeren verleiden om te gaan werken in de glastuinbouw. Jongeren motiveren en inspireren andere leeftijdsgenoten voor het werken in de glastuinbouw.

De vloggers van seizoen 5:
• Babs en Nomi zijn 16 en 20 jaar en werken bij Klaver Flowers
• Freek is 18 en werkt bij Koppert Cress
• Manon is 21 en werkt bij Bunnik Plants
• Ties is 15 en werkt bij Kwekerij Duijvestijn
• Ole is 19 en werkt bij Deliflor Chrysanten
• Jordi is 18 en werkt bij Bernhard Kwekerijen

Benieuwd naar de belevenissen van de vloggers in de kas? Bekijk dan donderdag 28 juli de eerste #vloguitdekas via vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Twitter of Facebook! Elke week een nieuwe vlog met een andere vlogger.

Vlog uit de kas wordt financieel mogelijk gemaakt door Colland.


Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant