Logo bloemenkrant.nl
Foto: roselily

Johanneke de Haan winnaar Roselily Design Award 2022

Op vrijdag 10 juni vond de tweede editie van de Roselily Design Award plaats in de Roselily-kas in Breezand. Van de acht finalisten werd Johanneke de Haan door de driekoppige jury gekozen tot winnares van de Roselily Design Award 2022.

Voorronde
Alle scholen in Nederland met de opleiding Bloem & Design zijn begin van het schooljaar aangeschreven en konden zich aanmelden voor dit evenement. Na de meivakantie hebben alle scholen die zich aangemeld hadden, Roselily’s ontvangen voor de voorronde. Hieruit zijn acht finalisten gekomen en zij hebben op 10 juni gestreden om de hoofdprijs. Roselily organiseert dit in samenwerking met CNB. Het doel van dit evenement is bloemisten en arrangeurs in opleiding kennis te laten maken met de unieke dubbelbloemige stuifmeelvrije lelie Roselily.


Festival
Het thema van de Roselily Design Award 2022 was Festival. In totaal waren er twee opdrachten voor de finalisten. De eerste opdracht was een hoofdtooi en voor de tweede opdracht hebben de finalisten een pakket met hout gekregen die verwerkt moest worden in hun werkstuk (vrije opdracht). De studenten hebben het de juryleden niet makkelijk gemaakt. De jury, bestaande uit Dorien van den Berg, Petri van Rijswijk en Ada Cupido, waren het er over eens: “Alle studenten hebben fantastische werken neergezet”.

Prijswinnaars
Na het beoordelen van alle creatieve werken werd Isa Lam van het Clusius College Alkmaar derde. De tweede prijs ging naar Lesley Verhoof van Yuverta MBO Horst. Uiteindelijk werd het werk van Johanneke de Haan van Yuverta MBO Dordrecht het hoogst beoordeeld. De opvallende hoofdtooi was creatief, de Roselily sprong er mooi uit en in combinatie met de tweede opdracht werd het thema Festival mooi verwerkt in beide opdrachten. Zij ging naar huis met de Roselily Design Award en 300 euro. Haar school ontvangt op een later tijdstip ook nog 100 Roselily’s die zij kunnen gebruiken voor opdrachten / werkstukken voor school.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden