Logo bloemenkrant.nl
Styling Elize Eveleens - Klimprodukties
Styling Elize Eveleens - Klimprodukties (Foto: Fotografie Wilfried Overwater)

Laguna Plants en Kwekerij Tass nemen vleesetende planten over van Stricker Plants

Vanaf 01 februari 2022 ga je voor vleesetende planten naar Kwekerij Tass en Laguna Plants. Deze kwekers – met allebei hun thuisbasis op de Middenzwet in Wateringen - nemen de teelt én klanten over van Stricker Plants.

Henny Stricker, de drijvende kracht achter Stricker Plants, is al jaren een begrip op het gebied van vleesetende planten. Wat ooit als hobby begon, is in de loop der jaren uitgegroeid tot het op grote schaal, professioneel telen van Sarracenia’s, Dionaea’s en Drosera’s.
Zoals dat vaak gaat, werd de inmiddels 68-jarige Stricker vorig jaar benaderd door een kweker in de buurt met uitbreidingsplannen. De vraag was, of zijn kwekerij beschikbaar was voor overname. Dat leek een mooi moment zijn carrière als potplantenkweker te beëindigen.
Omdat hij, met zijn passie voor deze vleeseters, door de jaren heen een mooi klantenbestand had opgebouwd voor zijn bijzondere assortiment, was er al snel interesse in zijn teelt. Laguna Plants en Kwekerij Tass zijn al gespecialiseerd in niche teelten, daarom waren het voor hem de juiste partijen en een overname was dan ook snel geregeld. Laguna Plant start met het gehele assortiment. Kwekerij Tass gaat zich specialiseren in de Dionaea.

Verhuizen
Voor beide kwekerijen is het een prachtige aanvulling op hun huidige assortiment en ze zijn hierdoor in staat een nog gevarieerder pakket potplanten te bieden aan hun klanten. In januari zullen alle planten verhuizen van Rijsenhout naar Wateringen en Amsterdam, waar vanaf 1 februari gestart kan worden met leveren.
Dit betekent overigens niet dat Stricker straks van het toneel verdwenen is. Hij zal beide kwekers de komende jaren blijven begeleiden in de teelt. Een passie is natuurlijk niet van de ene op de ander dag verdwenen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden