Het totale team van Kreling Chrysanten.
Het totale team van Kreling Chrysanten.

Kreling Chrysanten: Volop innovatie, creatie en nieuwbouw

Algemeen Growers pride

Coöperatieve Kreling Chrysanten is sinds begin dit jaar een samenwerking van 5 leden met 6 bedrijven. Met elkaar kunnen zij zich rekenen tot de grootste leverancier van de Chrysant voor de retail. De onderneming is goed voor maar liefst 45 hectare en is nog steeds volop in beweging. De samenwerking met Diamond Flowers, Henda Flowers, Hoogveld, Infinity Chrysanten, De Wolvenhoek en Lianda Flowers zorgt voor de constante levering van kwaliteit, een scherp tarief en aandacht voor het milieu. 

De vijf leden van de coöperatie zijn Jan Kreling, zoons Koen en Arne, schoonzoon Henry Satter en Gijsbert Kreling de broer van Jan.
‘Wij ontzorgen onze klanten, door de Chrysanten consument klaar af te pakken voor de supermarkt. Prijsstickers worden door ons geprint en geplakt op de hoes. Monobossen, mixbossen, alles is mogelijk.’

Innovatie

Aan tafel met de jongere generatie Kreling wordt al snel duidelijk; deze mannen hebben de afgelopen jaren niet stilgezeten. In gesprek met de Bloemenkrant zetten zij trots hun toekomstplannen uiteen.
‘Innovatie staat bij Kreling hoog in het vaandel’, vertelt Koen Kreling. ‘Door de aanschaf van een volautomatische bloemenlijn worden op één locatie alle stelen 1 voor 1 met camera’s bekeken en gesorteerd. Ook is Kreling voorloper op het gebied van biologische bestrijdingsmiddelen.’ Koen laat de nieuwste trots van het bedrijf zien; de aanleg van het insectengaas. ‘Zo kunnen we met minder bestrijdingsmiddelen een stuk biologischer werken.’
Ook vertelt Koen over het nieuwe teeltsysteem, waarbij volledig op pot geteeld wordt. “Dit zorgt voor een directe productieverhoging, terwijl het minder arbeidsintensief is. Een echte win-win situatie dus.”

Nieuwbouw

Henry Satter zet vol passie de plannen voor de nieuwbouw uiteen. ‘Deze staat voor medio 2022 op stapel Maar liefst 6 hectare zal er gebouwd worden, natuurlijk voorzien van de nieuwste technieken. We hebben onder andere gekozen voor een speciale luchtbehandelingskas, de nieuwste LED-verlichting en nevelinstallatie. Uiteraard wordt ook in deze kas insectengaas gemonteerd. Zo kunnen wij echt inzetten op onze pijlers; stabiele kwaliteit met volle aandacht voor het milieu”.
Arné, de jongste van het stel, heeft sinds vorig jaar Kwekerij Infinity onder zijn hoede. “Ik was pas 20 jaar, toen mijn vader me al in het diepe gooide. Vroeg leren zwemmen leert snel, was het motto!”

Toekomst

Ook dit jaar is er al volop te doen binnen de chrysanten. De eerste 100 miljoen stelen zijn reeds geproduceerd. Het bedrijf heeft spirit: gedegen ervaring en jeugdig enthousiasme.
Koen, Henry en Arné zitten vol energie. “Het doel van onze innovatieve aanpak is het steeds hoog houden van onze kwaliteit. We staan nooit stil en werken met elkaar aan de toekomst!”

De aanstormende generatie.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant