Logo bloemenkrant.nl
Foto:

Kick off voor Wereldexpo Floriade 2022

De Floriade Expo 2022 krijgt vorm. Dat kwam duidelijk naar voren tijdens de preview van afgelopen week waarbij de landelijke pers alvast een kijkje mocht nemen. 

Wilma van Velzen

Uiteraard was de Bloemenkrant daar ook bij aanwezig. Om de Bloemenkrantlezer een kijkje in de keuken te geven en op de hoogte te houden van de belangrijke ontwikkelingen, want deze 7e Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 opent het komend voorjaar op 14 april zijn deuren voor publiek. Hoewel de organisatie regelmatig onder vuur ligt, is het een megaproject, dat gestaag vordert, een prachtige ambitie heeft en zijn weerga niet kent.

De Wereldexpo Floriade 2022 zal de tweede belangrijke poot van de Nederlandse economie weer volop in het zonlicht zetten. Belangrijk voor de toekomst van de sector, voor de jeugd en voor Nederland. Het thema is Growing & Green Cities waarbij het publiek kan ervaren hoe zo’n groene stad er eigenlijk uit kan zien. Wat hiervan de voordelen zijn en wat het oplevert. Bovendien is het een mooie gedachte dat de Floriade na afloop, althans het terrein, wordt doorontwikkeld tot de groene en stadswijk Hortus, de stadswijk van de toekomst.

Zie ook:
P5
P12
P18

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden