Logo bloemenkrant.nl
Foto: BK

Paus pleit voor aandacht ouderen

Paus Franciscus heeft ervoor gekozen om dit jaar een dag te wijden aan grootouders en ouderen. Het thema gekozen door Paus Franciscus is “Ik ben elke dag bij je”, een boodschap die niet alleen spiritueel, maar ook sociaal is.

De pandemie heeft het leven van mensen over de hele wereld beïnvloed, vooral ouderen. Sterker nog, op veel plaatsen in de wereld lijden grootouders en ouderen al lange tijd aan eenzaamheid. Voor deze speciale gelegenheid wordt het altaar in de Sint-Pietersbasiliek versierd met witte Dendrobium orchideeën, witte Avalanche + rozen, gele Momentum+ rozen, witte Lisianthus bloemen en groene Anjers. Het beeld van Maria wordt versierd met 100 witte Avalanche + rozen. De aanwezige grootouders en ouderen krijgen een mini gerbera, een  zogenaamde “ Piccolini”  hiervan arriveren er meer dan 5.000 in verschillende tinten oranje.

De bloemen zijn aangeboden door Felinifoundation.nl, een stichting die als doel heeft om generaties met elkaar te verbinden. Het initiatief wordt ondersteund door Dümmen Orange, Avalancherozen-kwekers, OZ-Hami (Dutch Flower Group), HilverdaFlorist, Coop Delgolfo en FloraOlanda.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden