Logo bloemenkrant.nl
Foto: agrocheck

Verdachte Engelse tussenpersoon

De afgelopen weken is AgroCheck meermaals een naam van een Engels sinds een maand bestaand eenmansbedrijf uit de regio Bedfordshire tegengekomen. waarvan vermoed handelaren op te lichten.

Dat meldt financieel informatiebureau AgroCheck, dat in het gat dook van het vroegere Bedrijfschap voor de groothandel in bloemkwekerijproducten. Het schap waarschuwde tegen wanbetalers, maar is inmiddels – zoals alle schappen - opgeheven.
“We vermoeden dat het Engelse bedrijf geen oprechte bedoelingen heeft met zijn leveranciers”, zegt Bart Weitjens van AgroCheck. De betrokken firma presenteert zich volgens hem als tussenpersoon, maar onduidelijk blijft wie de afnemers dan zijn.
Het bedrijfje werd in juni opgericht en staat geregistreerd op een privéadres, meldt AgroCheck. De ondernemer had eerder een zaak, die in 2016 werd geliquideerd. Nu werkt hij trouwens onder verschillende namen. Als zijn leveranciers, voornamelijk in Nederland, om vooruitbetaling vragen, laat hij het afweten zaken te doen. “Van twee kredietverzekeraars hebben we inmiddels vernomen dat de eerder afgegeven limieten per direct zijn ingetrokken wegens betalingsproblemen”, zegt Weitjens. “Onze klanten hebben gelukkig ons advies ter harte genomen en niet geleverd.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden