Logo bloemenkrant.nl
Foto: greentech

GreenTech Amsterdam 2021 in blended format

GreenTech Live & Online wordt als alternatief evenement in blended format georganiseerd op 28 t/m 30 september in plaats van 15 t/m 17 juni. RAI Amsterdam verwacht als organisator dat het evenement na de zomerperiode beter haalbaar zal zijn vanwege de openheid voor reizen en de vaccinatieprogramma’s.

Het doel is om een hoogwaardig gemengd evenement te organiseren dat het mogelijk maakt om zowel fysiek als digitaal verbinding te maken met de wereldwijde tuinbouwgemeenschap.
De tuinbouwsector speelt een belangrijke rol in de mondiale gezondheidssituatie en bij het opbouwen van een gezondere samenleving na de epidemie. De ontwikkelingen in de branche volgen nog steeds in hoog tempo. De vraag om zaken te doen en kennis te delen is groter dan ooit. En ook de bereidheid om elkaar eindelijk fysiek weer te zien. Niettemin moest de timing van juni opnieuw worden bekeken vanwege het onzekere tijdsbestek. Eind september worden er meer mogelijkheden verwacht om de tuinbouwgemeenschap opnieuw te betrekken.

Blended
Consulting uit de branche, de lessen die het afgelopen jaar zijn geleerd en de verwachting dat het internationale reizen niet helemaal op gang zal komen, hebben geresulteerd in de keuze voor een blended event: GreenTech Live & Online. Live betekent fysiek met zoveel mogelijk bezoekers en standhouders en online betekent met een digitaal platform verbinding maken en kennis delen voor wie niet naar Amsterdam kan reizen.

Mariska Dreschler, Directeur Tuinbouw GreenTech: “We erkennen dat geen enkele digitale verbinding de fysieke interactie zal vervangen, maar dat gezegd hebbende, virtuele elementen zijn er om te blijven. De tuinbouwmarkt floreert, kennisdeling en innovaties zijn essentieel om op de hoogte te blijven. Om deze inzichten te verschaffen, hebben we met succes verschillende online evenementen georganiseerd tijdens de pandemische periode voor onze gemeenschap. Wat resulteerde in het bereiken van een nieuw publiek, het vergroten van de betrokkenheid en daarmee het uitbreiden van onze wereldwijde gemeenschap. Daarom zijn we erg toegewijd om dit jaar een alternatief evenement te organiseren, in plaats van onze volledige fysieke show. We kijken uit naar de geest en energie van een gemengd evenement met bezoekers, exposanten en hun oplossingen in september. “

GreenTech Amsterdam is de wereldwijd toonaangevende tuinbouwtechnologiebeurs. 50% van de exposanten komt uit andere landen dan Nederland. De bezoekers in 2019 waren afkomstig uit 114 landen. In oktober 2020 organiseerde GreenTech Live & Online om virtueel in contact te blijven met de internationale tuinbouwsector, ruim 6.300 professionals schreven zich in voor dit evenement.


GreenTech Live & Online vindt plaats van dinsdag 28 t/m donderdag 30 september 2021. GreenTech Amsterdam, in volledig fysieke vorm, van dinsdag 14 t/m donderdag 16 juni 2022. De beurs is een wereldwijde ontmoetingsplaats voor alle tuinbouwtechnologieprofessionals met de focus over de vroege stadia van de tuinbouwketen en de huidige vraagstukken waarmee telers worden geconfronteerd.GreenTech wordt ondersteund door AVAG, de branchevereniging voor de glastuinbouwsector in Nederland.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden