Startsein bouw nieuwe kassen HilverdaFlorist door Bosman Van Zaal
Logo bloemenkrant.nl
Foto: HilverdaFlorist

Startsein bouw nieuwe kassen HilverdaFlorist door Bosman Van Zaal

Startsein bouw nieuwe kassen HilverdaFlorist door Bosman Van Zaal

HilverdaFlorist gaat verder met de uitbreiding van het kassencomplex op de hoofdlocatie aan de Dwarsweg in de Kwakel. De bouw van bijna 2,2 hectare kassen en 7000 m2 bedrijfshallen grenzend aan de Achterweg, start in het voorjaar 2021 en zal begin 2022 in gebruik worden genomen. Voor deze nieuwbouw werd onlangs een contract getekend tussen HilverdaFlorist en Bosman Van Zaal.

Venlokas
Er is gekozen voor het Venlotype kas en een cabriokas voor het beter afharden van jonge planten. De kassen zijn volledig ingericht volgens Het Nieuwe Telen concept en hebben een bedekking van hoog diffuus glas. De Venlokas heeft een geïntegreerd insectengaassysteem. Uiteindelijk zal het totale kassencomplex ruimte bieden aan de gehele jonge plantenproductie behoefte van HilverdaFlorist in Nederland. De inrichting van de kassen inclusief het bewaterings-en klimaatsysteem zal worden gerealiseerd door Stolze Installatietechniek. De keuze voor deze twee partijen is mede gebaseerd op een jarenlange samenwerking, waarbij kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit belangrijke factoren zijn.

Ambitie
Arthur Koekkoek, Director Operations, R&D and Supply Chain van HilverdaFlorist zegt hierover het volgende: “De bouw van de nieuwe kassen liggen volledig in lijn met de ambities van de organisatie. Onze ambitie is om hét toonaangevende veredelings- en vermeerderingsbedrijf te zijn met de meest innovatieve producten in de geselecteerde gewasgroepen.” Met de realisatie van deze nieuwbouw wil HilverdaFlorist de betrouwbaarheid en de kwaliteit van hoogwaardig uitgangsmateriaal voor de sierteeltsector een nieuwe impuls geven. Door de bouw van de nieuwe kassen kan de locatie efficiënter ingericht worden en is er meer ruimte voor de productie van jonge planten, maar ook voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten. Dit alles wordt gerealiseerd om onze klanten te blijven bedienen met hoogwaardig plantmateriaal en innovatieve producten.

Fotobijschrift: Van links naar rechts: Bart Sneek, Marc Rost, Nico Reijm, Ben van der Heide, Arthur Koekkoek, Marco Braam, Gerard Peek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden