Logo bloemenkrant.nl
<p>R&eacute;mi van Adrichem, een van de initiatiefnemers van de petitie &quot;De Noodrem&quot;.</p>

Rémi van Adrichem, een van de initiatiefnemers van de petitie "De Noodrem".

(Foto: walter landesbergen)
Bloemen in Beweging

Petitie “De Noodrem” meer dan 700x getekend

De telefoon staat roodgloeiend. Zelfs afgelopen vrijdagavond heb ik nog 3 lange gesprekken gevoerd. Ik heb inmiddels zeker meer dan 100x het verhaal verteld aan kwekers, handelaren en andere stakeholders.

Bericht van de initiatiefnemers van “De Noodrem”

Onvoorstelbaar wat dit heeft losgemaakt. Inmiddels heb ik begrepen dat er ook vanuit de handel sympathie ontstaan is en veel grote partijen ons initiatief steunen. Ik zeg het nogmaals, FloriNEE is absoluut niet tegen Floriday en niet persé tegen certificeren, maar niet op deze manier.
Vorige week hebben we dat nogmaals duidelijk gemaakt in een gesprek wat we als FloriNEE groep hadden met het RFH-management. Niemand is tegen digitaal; niemand is tegen verbeteringen; niemand is tegen efficiënter werken. Maar wel als je verplicht wordt om met een systeem te gaan werken wat gewoon niet af is.
Ik heb in mijn jaren als internationaal directeur van een groot handelsbedrijf met diverse buitenlandse vestigingen altijd gewerkt volgens het principe dat je zuinig moet zijn op hetgeen je hebt. Voordat je gaat veranderen moet je er altijd voor zorgen dat de verandering geen negatieve effecten heeft op hetgeen je al hebt. Die stap is FloraHolland denk ik volledig vergeten.

Geef keuzes

Laat de kweker zelf kiezen of hij zijn aanbod op Floriday wil zetten. Laat hem zelf kiezen of hij zijn aanvoerbrieven in Floriday of in zijn huidige EAB pakket wil maken. Laat het aan de kweker en zijn vaste kopers over of de kweker gecertificeerd moet worden; vooropgesteld natuurlijk dat iedereen, zowel kweker als koper, zich moet houden aan alle geldende milieuvoorschriften, want we moeten zuinig zijn op onze aardbol.

Ik wil de kleine kwekers nog eens extra benoemen. Zonder hen ontstaan geen mooie nieuwe producten. Het zijn vaak de kleine kwekers die nieuwe soorten proberen, die vervolgens in het groot jaren later op de markt komen. Laten we dus ook vooral zeer zuinig zijn op deze kleinere bedrijven die uiteindelijk een zeer belangrijke bijdrage leveren aan het totaal sortiment.

Advies

Ik zou de directie van RFH het volgende willen adviseren:
1-Handel vanuit Kracht en niet vanuit Macht. Zorg er te allen tijde voor dat er voor kopers en kwekers keuzes zijn. Als Floriday een fantastisch systeem zou zijn, een verbetering op de huidige werkwijze, dan stapt iedereen vanzelf in. Verplichten om te werken met Floriday is handelen uit MACHT en niet vanuit KRACHT.
2- Creëer fans in plaats van Hooligans. De laatste jaren is het elke keer bingo. Er wordt iets nieuws gepresenteerd door RFH en er ontstaat discussie en onenigheid. Waarom nu elke keer hooligans activeren? Waarom ontstaan er geen fans van RFH bij al deze veranderingen? Er zijn legio voorbeelden te noemen, simpele dingen die onze directie kan oppakken, waarbij zij fans creëren in plaats van hooligans. Fans accepteren namelijk veel gemakkelijker dat ze ook eens ‘n keer een nederlaag moeten accepteren.

Er is inmiddels al meer dan 700x getekend en de lijnen sluiten eind deze week. Er kan getekend worden door zowel de kwekers, handelaren en overige stakeholders. We hopen deze week nog veel extra handtekeningen op te halen.
Meer informatie rondom FloriNEE of het tekenen van de petitie, ga dan naar de site: www.florinee.nl

Rémi van Adrichem is een van de initiatiefnemers van de petitie “De Noodrem”
Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden