Afbeelding

Hans de Boer, voormalig VNO-NCW topman, overleden

Algemeen

Geheel onverwacht is vannacht oud-voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Hans de Boer op 66-jarige leeftijd overleden.

De Boer was tot september voorzitter van ondernemersorganisatie VNO-NCW. Hij overleed in de nacht van zondag op maandag 18 januari 2021 in Curaçao aan de gevolgen van een zware hersenbloeding.

Hans de Boer was van 2014 tot 2020 voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. In september legde hij zijn functie neer als voorman van de machtige lobbyclub en ging met pensioen. Voor zijn verdiensten voor de samenleving werd De Boer bij zijn afscheid door de koning Willem-Alexander benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.

De Boer stond bekend als een betrokken man. Bij wijze van afscheid toerde De Boer in de maanden voor zijn vertrek door heel Nederland om persoonlijk afscheid te nemen van zijn leden. Hij noemde zijn achterban ‘mijn ondernemers’. 

Aan tafel met

Onder zijn ondernemers zaten ook de mensen uit de sierteeltsector. Dat hij ook deze groep een warm hart toedroeg, bewijst het feit, dat wanneer het weer mogelijk zou zijn, hij te gast was bij onze rubriek: Aan tafel met... in een van de restaurants van Hotel Oranje! Het heeft helaas niet zo mogen zijn.

Vanwege de coronacrisis ging De Boer al later dan gepland met pensioen. Hans de Boer woonde in Noordwijk en laat een vrouw en twee kinderen na. Het team van de Bloemenkrant wenst zijn gezin en familie heel veel sterkte. Zijn verlies is een zware schok voor de hele samenleving.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant