Thursd onthult de Floral Trend Color voor 2021:SCORCHED EARTH
Logo bloemenkrant.nl
Foto: thursd

Thursd onthult de Floral Trend Color voor 2021:SCORCHED EARTH

De bloemendesignkleuren en -trends van 2021 neigen naar geel. Een scheutje oranje, karmozijnrood, aardetinten en zachte wit- en groentinten benadrukken allemaal een balans in het overheersend gele palet dat trendwatchers zien voor 2021.

Het online platform Thursd heeft SCORCHED EARTH, oftewel goudgeel (#e49e00), aangekondigd als de Thursd® Floral Color of the Year 2021. Beginnend bij een zonovergoten tint gaat de kleur van feloranje naar een licht gebroken geel waar het hoopvol blijft hangen, eindigend in een somber geelbeige dat de vernietigde aarde symboliseert. De trendkleur benadrukt de noodzaak om ons te verdiepen in een wereld die wordt gekenmerkt door kleuren die duurzame gedachten weerspiegelen.

Klimaatverandering

Door te kiezen voor een florale trendkleur voor het jaar 2021 met de indrukwekkende naam Scorched Earth, verschroeide aarde, wordt de aandacht getrokken en creëert Thursd bewustwording voor de mogelijke gevolgen van klimaatverandering. Scorched Earth kan zowel positief als negatief worden geïnterpreteerd. Het benadrukt de drang om iets te doen, evenals de positieve impact die we nu al maken in de bloemenbranche. De trendkleur belicht ook de bestaande initiatieven in de sierteelt waarin mensen samenwerken om deel uit te maken van de oplossing.
De komende twee weken leveren meer dan veertig bloemenontwerpers van over de hele wereld op Thursd.com een bijdrage om bewustwording en aandacht te creëren. Met hun ontwerpen in het kleurenpalet Scorched Earth vertellen zij waarom het thema Scorched Earth voor hen belangrijk is.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden