Afbeelding
Foto: glastuinbouw nederland

Van der Tak laat Glastuinbouw Nederland met pittige uitdaging achter

Algemeen

Glastuinbouw Nederland feliciteert haar voorzitter Sjaak van der Tak van harte met zijn benoeming tot nieuwe voorzitter van LTO Nederland.

“De competenties waar LTO naar op zoek was, hebben wij de afgelopen jaren nadrukkelijk terug gezien bij onze voorzitter”, zegt directeur Ruud Paauwe namens Glastuinbouw Nederland in een eerste reactie. “Sjaak is een verbinder, een gedreven bestuurder met veel kennis van zowel de agrarische sector als de politiek. Wij gaan zijn vakmanschap en netwerk zeker missen.”

Het nieuws van de overstap van Van der Tak naar LTO Nederland kwam ook voor bestuur en medewerkers van Glastuinbouw Nederland als een verrassing. “Wij gunnen hem deze stap uiteraard van harte, maar Sjaak laat ons wel met een pittige uitdaging achter”, zegt Ruud Paauwe. Op zeer korte termijn wordt de procedure gestart om te komen tot benoeming van een nieuwe voorzitter voor Glastuinbouw Nederland. “Dit traject zal zorgvuldig worden ingezet en uiteraard zorgen we voor een goede overgangsperiode.”

LTO Nederland heeft bekendgemaakt dat Van der Tak met ingang van 1 januari hun nieuwe voorzitter is. Onlangs gaf hij in een column in vakblad Nieuwe Oogst en een interview in vakblad Boerderij aan dat boeren en tuinders intensiever moeten samenwerken bij de aanpak van enkele belangrijke dossiers. Glastuinbouw Nederland vertrouwt erop dat de intensivering van de samenwerking tussen beide belangenorganisaties ook daadwerkelijk tot stand komt.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant