Afbeelding
Foto: glastuinbouwpacht a-n

Webinar Glastuinbouwpact over gevolgen corona

Algemeen

Jaarlijks wordt in de regio Arnhem-Nijmegen een seminar georganiseerd over actuele zaken die in de tuinbouwsector spelen. Dit jaar is er gekozen voor een webinar. Het interactieve webinar wordt gehouden op 3 september 2020 van 15.00 uur tot 16.45 uur.

In het voorjaar van 2020 ging er een onverwachte schokgolf door de tuinbouwsector. De afzet kwam plots tot stilstand en het was bij veel bedrijven ‘alle hens aan dek’. Intussen is de tuinbouwsector van de eerste schrik bekomen, echter het ‘corona-gevaar’ is nog niet geweken. Wat hebben we van deze onverwachte crisis geleerd en wat gaat de toekomst brengen? Dat is het centrale thema van dit webinar.

Sprekers
• Maurice en Lydia Langelaan van Karma Plants
• Arne Bac, Rabobank
• Frank Hollaar, Flynth
• Discussie onder leiding van Peter Bakker, directeur Plantion

Karma Plants
In 2019 startte Karma Plants met een uitbreiding van 2,8 hectare van hun kwekerij.Er werd ook gestart met de bouw van het Karma Centre, een expo-ruimte voor de Anthuriums. Ook Karma Plants heeft de effecten van de Corona Crisis gevoeld. Maurice en Lydia Langelaan vertellen graag over hun ervaringen, maar ook over hun visie voor Karma Plants de komende jaren.

Rabobank
Een andere partij die nadrukkelijk de effecten van de corona-crisis gevoeld heeft is de Rabobank. Zij hebben met raad en daad hun klanten bijgestaan om zo goed als mogelijk door deze onzekere tijd te navigeren. Arne Bac zal u vertellen welke effecten dat op de sector en de afzet heeft gehad. Ook zal hij ingaan op de sectorvisie van de Rabobank en hoe die door de corona-crisis beïnvloed is.

Flynth
Het afgelopen halfjaar heeft veel gevraagd van ondernemers. Vaak moesten alle ondernemersvaardigheden ingezet worden om het bedrijf in goede banen te leiden. Frank Hollaar zal vooral ingaan op ondernemersvaardigheden en de keuzes die ondernemers gemaakt hebben. Ook zal hij ingaan op hoe ondernemers hun bedrijf weerbaar kunnen maken en hoe je als bedrijf relevant blijft.

Meer info Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant