VB verhuist naar duurzaam, innovatief pand en ontvangt duurzaamheidscertificaat
Logo bloemenkrant.nl
Foto: VB

VB verhuist naar duurzaam, innovatief pand en ontvangt duurzaamheidscertificaat

Deze week kon het VB team aan de slag in het nieuwe kantoor aan de Galgeweg in Naaldwijk. Als kers op de taart ontving VB uitgerekend diezelfde dag ook het GPR duurzaamheidscertificaat.

De eerste dag in het nieuwe pand is gestart met een rondleiding en toelichting voor onze monteurs. Vervolgens was er koffie voor de bouwpartners met aansluitend een lunch en kick-off voor de meest belangrijke gebruikers van het gebouw, de medewerkers. “Het is een feest op zo’n nieuwe werkplek in een licht ruim pand te mogen werken. Wat een spectaculair uitzicht! Met dit pand geven we de missie ‘Sustainable Together’ verder vorm”, aldus Kees van der Sar, manager Finance bij VB Group. Helaas is een officiële opening in verband met de huidige Corona-perikelen uitgesteld.

Vanaf deze locatie aan het verkeersplein Westerlee kan het Westlandse bedrijf haar duurzame groeiambities verder vorm geven. Zo is het pand uitgevoerd zonder aardgasaansluiting. Het dak van de bedrijfshal is uitgerust met 390 zonnepanelen die gezamenlijk 110.000 KWh elektriciteit kunnen opwekken en is het pand uitgevoerd met Triple glas. Mede hierdoor is VB energieneutraal. In de toekomst zal het pand worden aangesloten op het door VB zelf aangesloten aardwarmtenetwerk. Alle voorbereidingen zijn hier reeds voor getroffen.

GPR certificering

In opdracht van adviesbureau M3E is een uitgebreid assessment uitgevoerd en het GPR certificaat is toegekend. Dit certificaat toont de duurzaamheid van het pand aan. Met mooie scores tussen de 7,9 en 8,8 op het gebied van de thema’s energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Uitgerekend op de dag van de verhuizing ontving VB dit waardevolle certificaat.

Kristian van Nobelen van M3E: ”Er zijn ruim 1100 gebouwen in Nederland met een GPR certificaat. Als je echter kijkt naar de gebouwen met deze scores, zijn dat er al een stuk minder, namelijk slechts 75”.Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden