Logo bloemenkrant.nl
Foto: Melinda-lou v/d Linden
Column

Boekenweek

Of je nu, zoals VVD-icoon Hans Wiegel en artiest Gerard Cox, wars bent van het ingetreden digitale tijdperk of niet: er is niet aan te ontkomen.

In weerwil van de realiteit dat een geheel nieuwe vorm van criminaliteit ontstond, die dagelijks duizenden slachtoffers maakt en waarop Openbaar Ministerie plus financiële instanties blijkbaar ver achter lopen, omdat criminelen nu eenmaal sneller zijn dan zij. Maar wij zijn allemaal gedoemd die vijand te omarmen. In die zin is het dus niet vreemd dat ook FloraHolland mee moet. In een recent interview met (plus vragen van lezers van) de Bloemenkrant aan de directie van die veiling viel dan ook om de haverklap het woord Floriday in reclameachtige uitingen. Logistiek, financiën, assortiment, transacties: Floriday geldt als het antwoord op alles.
Tot digitalisering is men in deze tijd veroordeeld, besef ik. CEO Steven van Schilfgaarde zei in dat bewuste interview onder meer: “Je kunt het vergelijken met de overstap van het boek naar televisie en PC.” Zoals in vrijwel alle andere, ging ook deze vergelijking mank. Helemaal gelukkig lijkt mij die uitspraak niet, want veel prijzen voor boeken worden juist in tv-rubrieken uitgereikt. En auteurs van boeken gebruiken veelal een PC om hun werk te creëren. Er is geen sprake van definitieve overgang. Trouwens: Wij hebben jaarlijks een Boekenweek, geopend door een Boekenbal.

Johan Th. Bos
Johan Th. Bos, redacteur van de Bloemenkrant, geeft in zijn columns zijn mening over de sierteelt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden