Hold! Silke Tijkotte door Liselore Stap
Hold! Silke Tijkotte door Liselore Stap Foto: Liselore Stap

Silke Tijkotte lanceert bloemen-startup Hold

Algemeen

Hold, een nieuwe Nederlandse bezorgdienst voor boeketten en planten, startte vorige week in Amsterdam met het bezorgen van speciale boeketten van hoop en liefde.

De online bloemen en planten service zou eigenlijk dit najaar beginnen, maar heeft de lancering naar voren verplaatst vanwege zowel de sociaal maatschappelijke als de economische gevolgen van de corona-pandemie. Door vervroegd te lanceren hoopt Hold een deel van het bloemenoverschot voor vernietiging te behoeden en de kwekers een eerlijke prijs te kunnen betalen.
‘Bijna alle bloemen worden nu vernietigd’ zegt Silke Tijkotte, mede-oprichter van Hold. Tijkotte (32) werkt vanaf haar vijftiende in de bloemensector. Met pijn in haar hart zag ze de afgelopen dagen op televisie en social media hoe ondernemers uit de bloemensector de wanhoop nabij zijn. Nederland exporteert het grootste gedeelte van de bloemen die het kweekt, maar door de gevolgen van het coronavirus ligt de bloemenexport zo goed als plat. Daardoor wordt het overschot aan aanbod vernietigd. "Maar juist in deze tijd hebben we bloemen nodig", vindt Tijkotte.


Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant