Museum de Zwarte Tulp sluit om coronavirus | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto:

Museum de Zwarte Tulp sluit om coronavirus

Museum de Zwarte Tulp in Lisse is vanwege het coronavirus met ingang van 14 maart gesloten.

De organisatie bracht dit bericht naar buiten.

Hoewel de gemiddelde dagelijkse bezoekersaantallen beneden de honderd liggen, wil het museum vrijwilligers en bezoekers niet blootstellen aan besmettingsgevaar. Het museum blijft conform het advies van de overheid in ieder geval dicht tot 31 maart.
De opening van de nieuwe tentoonstelling ‘400 jaar Mayflower – Planten van Pilgrims’ op 21 maart is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De opbouw van de expositie zal komende week wel doorgaan. Zodra duidelijk is wanneer het museum weer open gaat, zullen we een nieuwe datum bekendmaken.
De tentoonstelling is opgebouwd rond het Cruijdeboeck van Rembert Dodoens uit 1554.

Ook twee andere activiteiten rond het museum zijn afgelast: de Gildeavond van 27 maart en de Lefeberlezing in Floralis van 30 maart. De D.W. Lefeberlezing door cultuurhistoricus Esther van Gelder zou gaan over Carolus Clusius en zijn werk. We zoeken naar mogelijkheden om deze lezing op een later tijdstip alsnog te doen plaatsvinden.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>