Afbeelding
Foto: rfh

'Ledenraad moet de coöperatie redden'

Algemeen

Na twee jaar zwijgen hebben kwekers en kopers die lid zijn van de vakvereniging van Flora Futura de strijdbijl weer opgenomen.

DOOR WALTER LANDESBERGEN

Afgelopen maandag stuurde Flora Futura de voorzitter van de ledenraad van Royal FloraHolland, Marcel van Tol, een brief die een stevig appel is aan alle leden van de ledenraad om zich uit te spreken over het huidige en voorgenomen beleid van de directie van RFH.

Onherstelbare schade

Flora Futura meent dat de directie en management van RFH met het huidige en voorgenomen beleid, zoals van het afschaffen van de fysieke klok, de verplichte deelname aan Floriday en het veilen vandaag-voor-morgen, de coöperatie onherstelbare schade toebrengt. De vakvereniging vreest voor de positie van kwekers, kopers, het vak en daarmee het voortbestaan van de sector.
Volgens FF zijn in de huidige setting niet langer de leden, eigenaren van de coöperatie, die het voor het zeggen hebben, maar de directie en management: "dat is de wereld op zijn kop".


Onbetrouwbare kant

"Door haar handelwijze en in haar correspondentie laat RFH zich van haar onbetrouwbare kant zien. Als vakvereniging zijn wij aan het lijntje gehouden. Te lang, daarom spreken we nu de ledenraad aan; onze vertegenwoordigers binnen de coöperatie. Zij zullen nu waar moeten maken of de rol die hen is toebedeeld als ledenraad daadwerkelijk serieus genomen wordt; de geluiden zijn anders", aldus Frank Timmermans, die ook van de Stuurgroep LijnrijdersBedrijven en de kopers van veiling Eelde de nodige input kreeg.


Constructieve dialoog

Op 9 januari is er een bijeenkomst gepland tussen vertegenwoordigers van Flora Futura en de ledenraad. Timmermans: "Wij rekenen op een constructieve dialoog, zo niet dan zullen we ons beraden."

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant