Afbeelding
Foto: KNVP

Biologische bestrijding in open teelten

Algemeen

In de glastuinbouw worden biologische bestrijders al regelmatig ingezet om planten te beschermen tegen ziekten en plagen.

Maar hoe zit dat in de open teelten? Wat voor biologische bestrijders zijn er op de markt? In welke buitenteelten worden natuurlijke vijanden als aaltjes, bacteriën, schimmels en roofmijten met succes ingezet en waartegen? Waar gaat het minder goed en waarom? Aan welke onderzoeken op dit gebied wordt momenteel gewerkt? En wat voor rol kunnen afnemers (supermarkten en consumenten) spelen bij de inzet van biologische bestrijders in de teelt?  Over deze vragen gaat op de komende najaarsbijeenkomst van de Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV).

Het is niet meer mogelijk om u aan te melden. Een verslag van de bijeenkomst is na 10 december te lezen op de site van de KNPV

KNPV
De KNPV bestaat ruim 125 jaar en is de oudste plantenziektekundige vereniging ter wereld. Zij verenigt een diverse groep personen die werken of studie verrichten binnen dit veelzijdige vakgebied of daarin belangstellend zijn. Zij kent ruim 600 leden en bevordert samenwerking en uitwisseling van kennis binnen de vereniging én erbuiten. Bij de KNPV is dan ook veel kennis en ervaring voorhanden over ziekten en plagen van planten en het voorkomen en bestrijden ervan. 

 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant