'Wegenbelasting' voor trekkers bij RFH | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: RFH

'Wegenbelasting' voor trekkers bij RFH

Een soort 'wegenbelasting' wil veiling Royal FloraHolland volgend jaar invoeren.

Door Johan Th. Bos

Aan de handel is meegedeeld dat er een tarief voor trekkers komt in de veilinggebouwen. "Dit houdt in dat u gaat betalen voor het gebruik van de wegen binnen onze gebouwen", luidt de mededeling die handelaren kregen. In december volgt meer informatie.
Volgens woordvoerder Michel van Schie is dat geld nodig om de kosten voor beheer en onderhoud te dekken. "Uitgangspunt is dat degenen die gebruik maken van de marktplaats daar ook aan meebetalen. Het systeem van tarifering wordt momenteel verder uitgewerkt. In december wordt daar meer over bekend."
In handelskringen klinkt het verwijt dat aan de veiling al een serviceheffing wordt betaald, zodat de nieuwe heffing voor het gebruik van trekkers daar een beetje verbazing wekt. Maar het gaat om gebruikers van de marktplaats die daarvoor op het ogenblik geen financiële bijdrage leveren, in de vorm van huur of betaalde dienstverlening, zegt Van Schie. Daarbij valt volgens hem te denken aan – overigens in opdracht van klanten werkende – logistieke dienstverleners. Maar in december wordt duidelijk wie de nieuwe heffing gaan betalen en wie er van worden vrijgesteld. "Dan maken we bekend hoe de regeling er precies uitziet", meldt Van Schie. 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>