Afbeelding
Foto: Punt 24

Duurzame status bloemenspeciaalzaken Cooijmans in Heeze en Someren

Algemeen

Als een van de weinige bloemisten in Nederland heeft bloemist Herman Cooijmans zijn twee zaken tegelijk gecertificeerd.

De ondernemer behaalde de hoogste status Goud van de Barometer Duurzame Bloemist. Zowel Bloematelier Herman Cooijmans in Heeze als Thuis bij Cooijmans in Someren zijn duurzaam gecertificeerd. Het certificaat werd afgelopen woensdag 13 november uitgereikt in bijzijn van 27 kinderen van basisschool de Trumakkers in de Heezense winkel. 'Wij willen voorop lopen wat duurzaamheid betreft.'

De leerlingen kregen daarna een workshop in de winkel en alle kinderen die in de winkel komen, krijgen een bloem met een duurzame boodschap eraan. "Op deze manier hopen we kinderen en ouders tot denken aan te zetten dat het belangrijk is je steentje bij te dragen aan het milieu", zegt Cooijmans . 
"Duurzaamheid vinden wij belangrijk omdat het om onze wereld, onze toekomst en onze kinderen gaat. Je bent nooit te klein om een verschil te maken. Dit is voor iedereen belangrijk. Samen dragen wij ons steentje bij", stelt Cooijmans met een bezorggebied in Heeze, Leende, Sterksel, Valkenswaard, Waalre, Lierop, Someren, Heusden, Asten. 

Status goud
Binnen twee maanden behaalde team Cooijmans status goud van de barometer. Gemiddeld heeft 60 procent van de inkoop van bloemen en planten een verantwoord keurmerk. Denk hierbij aan MPS-A(+), Biologisch/EKO en Fairtrade/Max Havelaar. De ondernemer geeft toe dat het niet zo moeilijk was. "We zijn al heel lang met duurzaamheid bezig. Zo hadden we al LED-verlichting en een dak vol met zonnepanelen. Daarnaast scheidden we ons afval altijd al", zegt Cooijmans. 
Het administratieve deel was wel wat meer werk aangezien wij zeventien medewerkers hebben. Alles moet gedocumenteerd worden. Tevens het belangrijkste deel, want dit is een controleerbaar bewijs voor klanten dat wij een duurzamere bedrijfsvoering hebben", zegt Cooijmans

Cooijmans wil met zijn bedrijfsvoering voorop lopen op het gebied van duurzaamheid. "Maar het zou toch geweldig zijn als er alleen nog maar duurzame ondernemers zouden zijn? Bij bloemenkwekers is nog veel verbetering nodig. Maar als meer bloemisten alleen bij duurzame kwekers kopen, worden 'conventionele' kwekers gedwongen om ook duurzaam te gaan werken."
Het voordeel: bloemen en planten kopen bij een gecertificeerd bloemist draagt bij aan vermindering van de milieubelasting. "Onze kinderen zijn onze toekomst, dus alles begint bij duurzaam je inkopen doen. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen. Zuinig zijn op onze wereld, onze kinderen en onze toekomst. Je bent nooit te klein om een verschil te maken!"

Bezoekadressen

Bloematelier Herman Cooijmans 
Kapelstraat 20
5591 HE Heeze
www.bloemateliercooijmans.nl

Thuis bij Cooijmans 
Kanaalstraat 9
5711 ED Someren
www.thuisbijcooijmans.nl

 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant