Nieuwe snij-brassica rassen Crane King en Crane Queen | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Takii

Nieuwe snij-brassica rassen Crane King en Crane Queen

Snij-Brassica, in de volksmond bekend als sierkool, is weer volop verkrijgbaar. Voor veel exporteurs, groothandelaren en bloemisten is snij-Brassica een musthave in het najaarsassortiment.

Veredelaar Takii zet zich al een aantal jaar in om het bestaande assortiment te vernieuwen én te verbeteren. Met de introductie van de rassen Crane King en Crane Queen, wordt de snij-Brassica opnieuw 'in the picture' gezet.

Bijzondere nieuwkomers 
De bestaande 'Crane' familie, waar marktleiders Crane Red en Crane White toe behoren, wordt aangevuld met twee nieuwkomers. Het assortiment snij-Brassica is op verschillende vlakken verbeterd; zowel teelt-technisch als in het uiterlijk van het product is er sprake van vernieuwing. Het blad van de nieuwe rassen Crane King en Crane Queen is niet rond gevormd, maar gevederd. De snij-Brassica is minder gevoelig voor ziektes en meer consistent in kwaliteit en lengte. Het gevederde blad is vernieuwend en past perfect in een trendy herfstboeket. 

Beschikbaarheid
Snij-Brassica wordt zowel op het land als in de kas geteeld en kent hierdoor een lang seizoen. Tot aan eind januari zijn deze sierkolen beschikbaar bij verschillende kwekers met elk een breed assortiment. Het vernieuwde assortiment snij-Brassica van Takii wordt bij een groot aantal kwekers in Nederland gekweekt. 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>