Wethouder Economische Zaken op bedrijventour naar Noorderlegmeer Polder | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: gemeente amstelveen

Wethouder Economische Zaken op bedrijventour naar Noorderlegmeer Polder

Op maandag 17 september 2019 was wethouder Economische Zaken (EZ) Floor Gordon op bedrijventour in de Noorderlegmeer Polder.

Tijdens de bedrijventour sprak de wethouder met een aantal ondernemers in de sierteelt en in de agrarische sector. Zij spraken onder andere over de groei van Amstelveen en de mogelijke gevolgen die dit voor hen kan hebben. Zo is daar de mogelijke uitbreiding van Amstelveen-Zuid met de woonwijk de Scheg met eventueel extra sportvoorzieningen. 

Wethouder Floor Gordon (EZ en Ruimtelijke Ordening): "We bezoeken bedrijven om te horen wat er leeft en ook om ondernemers te informeren. In 2017 heeft de gemeenteraad de structuurvisie van de Noorderlegmeer Polder vastgesteld en daarmee zijn verwachtingen gewekt bij de ondernemers in het gebied. Zij willen graag op de hoogte blijven van de planvorming en zoeken naar duidelijkheid in verband met bedrijfsovername of -voortzetting. Daarom is het goed om informatie met elkaar uit te wisselen. Op het inloopspreekuur van de bedrijventour hebben wij daarom toelichting gegeven op de status van de ontwikkeling van woonwijk De Scheg en bedrijventerrein Amstelveen-Zuid. Ook spraken we over het onderzoek naar de toekomstige sportbehoefte en de mogelijke sportfunctie in een deel van het gebied. Tijdens het gesprek kwamen ook andere zaken aan de orde, zoals de toekomst van de glastuinbouw, wijkbeheer en handhaving in het gebied. Ik vind het belangrijk om het contact met de bewoners en ondernemers in dit gebied te intensiveren." 

Darshan Sloot, directeur Ondernemersvereniging Amstelveen, die ook bij de bedrijventour aanwezig was: "In dit gebied is een aantal mooie sierteeltondernemers gevestigd die met passie ondernemen. Bedrijven die kansen zien, innovatief bezig zijn en willen uitbreiden." 


Fotobijschrift: (van links naar rechts) Tom van Dijk, accountmanager van de gemeente, ondernemer Bart Schouten, Wethouder Floor Gordon en Darshan Sloot, directeur Ondernemersvereniging Amstelveen op bezoek bij Gerbera Kwekerij Opti-Fleur.


 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>