Bloomer neemt Weerman Bloemen over | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: bloomer

Bloomer neemt Weerman Bloemen over

Weerman is per 16 september officieel onderdeel geworden van het snelgroeiende online platform Bloomer.

Jarenlang was Weerman toonaangevend in de sector. Helaas is door het faillissement die ambitie de das omgedaan. Als onderdeel van Bloomer, leeft de ambitie van Weerman op een nieuwe positieve manier voort.  
 
Van Aalsmeer naar het hart van de Tuinbouw, Honselersdijk 
De naam Weerman is bekend bij vele bloemisten, groothandelaren en kwekers. De afgelopen maanden is er een hoop te doen geweest rondom het Aalsmeerse bloemenbedrijf. 'Het is zonde dat zo'n bedrijf ophoudt te bestaan. We halen Weerman graag van Aalsmeer naar het hart van de tuinbouw, Flora Holland Honselersdijk. Hier zitten de meeste toonaangevende kwekers, dus een betere plek is er niet', aldus Cor van Bloomer. 

Elk type bloemist kan nu bij Bloomer terecht 
Door de overname van Weerman als handelsbedrijf, creëert Bloomer nu naast de mogelijkheid voor kleinere aantallen zonder minimale bestelhoeveelheid met super verse bloemen en planten ook de mogelijkheid tot grote bestellingen. Nu de krachten gebundeld zijn, kunnen ze ook scherper werken, ten gunste van de bloemist. 
'Volle fusten en karren zijn bij Bloomer dus binnenkort ook mogelijk. Dat geeft enorme kansen. Zo maken we onze ambitie voor 'alles onder één dak' werkelijkheid. Elk type bloemist, van atelier tot stadswinkel of bloemisten met meerdere filialen kunnen nu gebruik maken van de service en vooral de kwaliteit van Bloomer. Dat is een enorme stap voorwaarts en écht een toevoeging voor onze klanten. De Cash & Carry, daar zullen we overigens geen vervolg aan geven. Bij Bloomer is onze filosofie altijd online-only geweest'. 

Gevoelig onderwerp 
Na een faillissement een overname doen, is een gevoelig punt. 'Er gaat altijd veel verdriet en zorg gepaard bij een faillissement. Dat is een beladen onderwerp. Door deze stap willen wij laten zien dat we bereid zijn om voor de klanten en oud medewerkers van Weerman, de stap zo soepel mogelijk op te vangen en de naam Weerman onder te brengen binnen ons concept. De oud-medewerkers van Weerman, mogen met alle liefde bij Bloomer te solliciteren, daarbij zullen we ze voorrang geven ten opzichte van externe kandidaten', vervolgt Cor. 
 
Duurzaam de toekomst in  
Met de overname van Weerman en de groei in klanten, wordt de afzet van de duurzaamste leverancier snel werkelijkheid. Cor vertelt; 'We hebben als partner van de Barometer Duurzame Bloemist de ambitie uitgesproken om zo snel mogelijk zo veel mogelijk duurzame bloemisten te beleveren. Daarmee maken we een onverwachts grote stap, hopelijk vinden bloemisten nu nog makkelijker de weg naar duurzame bloemen'. Zo rekent Bloomer in het winkelmandje voor de bloemist al uit of ze voldoende duurzaam hebben ingekocht. Dagelijks staat het duurzaam aandeel bloemen netjes vermeld op de webshop. Gemiddeld ligt dat rond de 65% (MPS A, A+ en SKAL) van het totale assortiment. Door de open prijzen op de webshop, is geen account nodig om de prijzen te zien en te vergelijken. Zo maken ze een einde aan geheimzinnige prijslijsten die per klant verschillen.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>