Afbeelding
Foto: keurig geregeld

Lancering van de campagne "Keurig Geregeld"

Algemeen

Stigas, VHG, Fedecom en VA-keur lanceerden op 10 september de campagne "Keurig Geregeld" op de GroenTechniek Holland (GTH) beurs in Biddinghuizen.

De campagne moet zorgen voor het vergroten van de bewustwording over machineveiligheid en het periodiek laten keuren van machines en beoogt daarmee veiliger werken in de groensector.

Om met veilige(re) machines te werken, biedt VA-keur via de Keurig Geregeld campagne (looptijd: september – december 2019) aan Tuin&Park- en Groenvoorzieningsbedrijven die nog niet eerder met VA-keur gewerkt hebben, een gratis machineveiligheidskeuring van één machine aan die wordt uitgevoerd door een van de deelnemende VA-keurbedrijven. Via de speciale website www.keuriggeregeld.nl kunnen hoveniers en groenvoorzieners een VA-keurbedrijf bij hen in de buurt selecteren en daarmee een afspraak maken voor de gratis keuring.

Keurig Geregeld is een onderdeel van de landelijke campagne Veilig op 1. Onder het motto: 'Ik werk veilig en veilig werken doen we samen!' zet de Veilig op 1 campagne zich in voor grotere bewustwording over veilig werken. Dit is hard nodig gezien het feit dat er jaarlijks vele bedrijfsongevallen plaatsvinden waarvan gemiddeld zo'n 15 met dodelijke afloop. Veel van deze ongelukken zouden voorkomen kunnen worden door bewuster om te gaan met veiligheid tijdens het werken en door met veilige en gekeurde machines te werken.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant