Logo bloemenkrant.nl
Foto: CNB
Growers pride

Pot-Dahlia's voor elke markt en tijd

PanAmerican Seed is sinds meer dan 25 jaar wereldwijd actief in de veredeling van pot-Dahlia's en wereldwijd marktleider met de series Dahlia Figaro™ en Dahlietta®.

Vorig jaar heeft PanAmerican Seed de Dahlia productlijnen van het Deense bedrijf Dalina® Genetics overgenomen en het assortiment sterk uitgebreid.

Het assortiment bestaat momenteel uit Figaro (uit zaad) en de volgende series uit stek: Dahlietta®, Gardenetta™, Dalina Maxi, Dalina Midi, Dalina Mini. Het assortiment omvat momenteel meer dan 80 verschillende variëteiten. Voor iedere markt, klimaat en timing is er een geschikte serie te vinden binnen het assortiment van PanAmerican Seed.

Merel Vlaar, Product Manager bij PanAmerican Seed geeft aan dat er continue gewerkt wordt aan het verbeteren en uitbreiden van het Dahlia-assortiment. Er wordt samen met klanten en kwekers getest welke series en variëteiten geschikt zijn voor welke regio's en type klimaat. Daarnaast worden er vele interne en externe proeven uitgevoerd om uniforme series samen te stellen om de beste plantbouw, bloemvorm en de mooiste kleuren te selecteren.

Zie verder: Instroom jonge kwekers is een must.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden