Beste nieuwigheid Plantarium 2019: Clematis Little Lemons | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: plantarium

Beste nieuwigheid Plantarium 2019: Clematis Little Lemons

Clematis 'Zo14100' (Little Lemons) is uitgeroepen tot beste Nieuwigheid Plantarium 2019. De plant werd ingezonden door Clematiskwekerij J. van Zoest uit Boskoop.

Clematis 'Zo14100' Little Lemons is een doorbraak in de veredeling van Clematis. De plant heeft een bijzondere, zeer compacte en bossige groei en is niet klimmend. Little Lemons is rijk bloeiend met zachtgele hangende klokvormige bloemen en is toepasbaar in borders en potten, maar ook in hanging baskets. Uniek en vernieuwend, aldus de KVBC jury. 
 
Drie keer goud
Buiten de beste nieuwigheid werden nog twee andere planten door de jury met goud bekroond. Buddleja 'SRPBUD989' (BLUE SARAH) en Hydrangea paniculata 'HYLV02' (WHITELIGHT) beiden ingezonden door Kwekerij Lendert de Vos BV uit Reeuwijk, kregen een gouden medaille. De jury kende voorts elf zilveren en achttien bronzen medailles toe.
 
63 planten gekeurd
Bij de 37e editie van Plantarium waren er 78 nieuwigheden aangemeld. Hiervan zijn 77 inzendingen geaccepteerd voor de keuring. Uiteindelijk zijn er 63 planten gekeurd. Helaas waren een aantal deelnemers door onverwachte omstandigheden gedwongen om hun inzending terug te trekken. De jurering van de nieuwigheden wordt gedaan door een deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.
 
De Beste Nieuwigheid van Plantarium krijgt na afloop van de beurs een plekje op de Sortimentstuin Harry van de Laar in Boskoop. In een speciaal Plantarium vak staan hier de Beste Nieuwigheden van afgelopen jaren geplant. De planten kunnen hier rekening op belangstelling van het publiek. Daarnaast kan worden bekeken hoe de plant presteert qua sier- en gebruikswaarde als hij staat geplant in de volle grond. 
 
Plantarium 2019 en de najaarsbeurs van GROEN-Direkt, samen onder één dak, vinden plaats van 21 t/m 23 augustus 2019 aan de Denemarkenlaan 11 op het International Trade Centre Boskoop/Hazerswoude. De openingstijden zijn van 8.00 tot 17.00 uur, vrijdag tot 16.00 uur. De entree is gratis door gebruik te maken van de verstrekte relatiekaart of door digitale voorregistratie. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>