Nieuwe kandidaten gezocht voor de Tuinbouw Ondernemersprijs | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
FotostudioGJ Vlekke/Fotovak BV Phone: 0031(0)174 241537

Nieuwe kandidaten gezocht voor de Tuinbouw Ondernemersprijs

Vanaf deze week kunnen innovatieve ondernemers in de tuinbouw zich aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020.

De organisatie roept kandidaten op die de groei en bloei van hun onderneming weten te combineren met een duurzame toekomst. Kleine, grote, jonge of oudere ondernemers en bedrijven; iedereen maakt evenveel kans om een jaar lang ambassadeur te zijn voor de tuinbouwsector. 

Het brede tuinbouwspectrum bestaat overwegend uit familiebedrijven. Met creatieve oplossingen, doorzettingsvermogen en bereidheid tot open overleg duwen de ondernemers en hun medewerkers het kennisniveau omhoog. Het is heel vanzelfsprekend dat zij een tandje bijzetten om het allerbeste uit hun omgeving te halen. Bedrijven breiden uit en investeren in nieuwe technieken die de sector naar een hoger plan tillen, met veel aandcht voor een stevig fundament voor een duurzame toekomst. Daarbij kijken de ondernemers niet alleen naar ontwikkelingen in hun eigen sector, maar zoeken naar synergie met de samenleving. Juist in dit tijdslot past de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs, die bijzondere bedrijven in de schijnwerpers zet.

Bijzondere bedrijven
Voor de nieuwste editie van deze vooraanstaande prijs is de organisatie op zoek naar kandidaten. Dat zijn ondernemers die durf, daadkracht en duurzaamheid tonen. Ondernemers, die zich daarmee daadwerkelijk onderscheiden van hun collega's.
Bedrijven in de primaire keten, van veredeling, teelt tot afzet van bloemen, bloembollen, planten, groenten, fruit, bomen en paddenstoelen komen in aanmerking voor een nominatie. De schaalgrootte van het bedrijf is daarbij niet belangrijk. De organisatie zoekt bedrijven waar groene vingers hand in hand gaan met groei en bloei van de onderneming. Bedrijven met een missie, die met open vizier gericht zijn op een duurzame toekomst.

Anthura, winnaar 2019
Op 9 januari jl. won Anthura uit Bleiswijk de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019 vanwege de sterke internationale positionering die veel pionierswerk heeft gevraagd en nog steeds vraagt. Duurzaamheid klinkt door in alle bedrijfsprocessen van deze onderneming. De goed opgeleide werknemers krijgen kansen om zich verder te ontplooien, waardoor het bedrijf veel kennis en vakmanschap in huis heeft.

Aanmelden
Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden of door een ander bedrijf of organisatie worden voorgedragen. Dat kan tot vrijdag 20 september. Eind oktober maakt de organisatie bekend welke bedrijven een nominatie ontvangen. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 9 januari 2020 volgt de bekendmaking van de winnaar. Alle informatie over de prijs en de aanmelding is terug te vinden op de website tuinbouwondernemersprijs.nlDe Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door de partners: GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Flynth accountants en adviseurs, Interpolis, HPP Exhibitions, Ministerie van landbouw, Milieu en Voedselveiligheid, Rabobank en Vakblad voor de Bloemisterij|De Boomkwekerij.


Fotobijschrift: Anthura winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs 2019.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>