Lezing over botanicus Boerhaave | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: westlands muiseum

Lezing over botanicus Boerhaave

Op donderdagavond 11 juli organiseert het Westlands Museum een interessante lezing over de Nederlandse botanicus Boerhaave.

Dit vindt plaats in het kader van de tentoonstelling 'Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw' die momenteel in het museum te bezichtigen is. De lezing wordt verzorgd door bioloog Margreet Wesseling die recent een boek over deze professor heeft uitgebracht.

Van 1709 tot 1730 was Boerhaave directeur van de Leidse Hortus. Uit zijn catalogus van de aanwezige plantensoorten blijkt dat daar al in 1710 aubergines en ananas werden gekweekt. In de zaai-dagboeken is te vinden dat Boerhaave in 1712 twintig soorten bonen in de Hortus zaaide en veertig soorten basilicum. Op zijn landgoed Oud-Poelgeest legde hij een uitgebreide bomenverzameling aan met ? onder andere ? zeldzame soorten uit Noord-Amerika en dertig soorten wilgen. Wesseling brengt een gevarieerd verhaal waarin het belang van Boerhaave voor de ontwikkeling van hedendaags plantgoed duidelijk naar voren komt.

Aanvang van de lezing is 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur. Een kopje koffie/thee bij aanvang van de lezing is inbegrepen. Aanmelding en betaling vooraf is benodigd. Dat kan via de website www.westlandsmuseum.nl (kijk bij Agenda). Adres: Middel Broekweg 154 in Honselersdijk.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>