FlowerTrials was top | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: wilma van velzen

FlowerTrials was top

FlowerTrials was top, zo luidde de reactie van Gaël Decock van Decock Plants die voor het eerst deelnam. Een uitspraak die ook de andere deelnemers konden onderschrijven.

Door Wilma van Velzen

Het Pinksterweekend, GreenTech in dezelfde periode en weersomstandigheden met code oranje hebben de grote internationale bezoekersstroom er niet van weerhouden de FlowerTrials met een bezoek te vereren. Met om precies te zijn 7.007 bezoekers uit 66 landen toonde FlowerTrials zich in week 24 hét centrum van de bloementeelt.


Creativiteit

Volop nieuwe introducties en het actuele pot- en perkplantenassortiment waren er te zien bij 62 deelnemers verspreid over dertig locaties in drie verschillende regio's: het Westland en Aalsmeer in Nederland en Rheinland Westfalen in Duitsland. Ofwel, er was flink uitgepakt. Wat een creativiteit en wat een kleur. De veredelaars hadden er met recht een feestje van gemaakt. De bewegwijzering was perfect en de vrolijke vaandels van de FlowerTrials zorgden ervoor dat je geen locatie kon missen.


Clustervorming

De clustervorming, waarbij drie tot vijf veredelaars op één locatie te vinden waren, maakte het bereik nog groter. Neem bijvoorbeeld Royal Van Zanten in Rijsenhout, die tevens onderdak bood aan Ramm Botanicals, Kalantzis Plants, Danziger, Horteve Breeding en Morel Diffusion Sas. Dit resulteerde in een zee van kleur, zowel binnen als buiten. Hier trok zelfs een levensgrote bloemenkubus al van ver de aandacht en kon er ook door een bloemrijke tunnel worden gewandeld.


Heel mooi podium

Rob van der Helm, marketing en communicatiemanager van Royal van Zanten, bevestigde dat FlowerTrials hét belangrijkste pot- en perkplantenevenement is voor veredelaars en waar ook absoluut veel zaken worden gedaan. "Als bestuurder ben ik zelf nog twee bestuurstermijnen actief geweest voor de FlowerTrials, maar dat is alweer heel wat jaren geleden. Het registratiesysteem is toen gerealiseerd en ik weet nog dat gestart werd met zo'n zeven deelnemers.

De huidige organisatie heeft verder doorgepakt en inmiddels telt FlowerTrials maar liefst 62 deelnemers. Hiermee is een heel mooi podium neergezet. Voor veel kwekers biedt dit tevens een ideale gelegenheid wat rondjes met hun klanten te maken, wat ook veelvuldig is gedaan."
 

Feiten

Op een paar honderd meter afstand stelde ook Kébol zijn deuren open, die een cluster vormde met Benary en Volmary GmbH te en bood PanAmerican Seed wat verderop een kleurig assortiment. Dit is nog maar een klein voorbeeld van hoe gemakkelijk de FlowerTrials deelnemers konden worden bereikt.

Aan de voorkeur van bezoekers voor clusterlocaties is in ieder geval tegemoetgekomen. Vooruitlopend op de evaluatie kon Sally van der Horst (General Secretary) vanuit de organisatie alvast wat feiten overleggen.

"Het aantal internationale bezoekers bleef stabiel met enkele grote nieuwe delegaties uit onder andere Taiwan, Mexico en Korea. Het totale aantal lokale bezoekers vertoonde een lichte daling. Later in de week, toen de weersomstandigheden verbeterden, namen de bezoekersaantallen weer toe, waarbij donderdag de beste derde dag ooit was."


Positief

Gill Corless, Marketing Manager Sakata Ornamentals Europe en voorzitter van de FlowerTrials Foundation over de clusterexposities: "Als ik het voorbeeld van ons bedrijf neem, dan zijn we blij met onze beslissing om Queen Genetics en Van den Bos te verwelkomen op de locatie Sakata FlowerTrials. De verschillende assortimenten hebben duidelijk geleid tot een toename en differentiatie op bezoekersniveau. We zien dit als positief voor de FlowerTrials in het algemeen."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>