'Door krachtenbundeling houden we de hortisector op koppositie' | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: royal brinkman

'Door krachtenbundeling houden we de hortisector op koppositie'

Inspireren en motiveren van 500 telers, dat was vooraf het doel van Royal Brinkman tijdens het innovatieseminar Let's improve together op donderdag 20 juni 2019.

Hoe kunnen we de hortisector op koppositie houden? Wat zijn de vraagstukken die onze sector dagelijks bezighouden? 

Een waarschuwing is op zijn plaats, want wereldwijd zijn allerlei technologische ontwikkelingen gaande, ook in andere landen, die onze koppositie serieus bedreigen. Alleen door krachtenbundeling, het inzetten van nieuwe technologieën en samenwerken aan innovaties met telers, leveranciers, startups en overige instanties kan de Nederlandse hortisector haar koppositie behouden.  

Toekomstgerichte thema's stonden op het programma met als doel samen brainstormen en samenwerken aan innovaties voor een gezonde toekomst van de hortisector. Wat betekent de verregaande digitalisering en klimaatverandering voor mijn bedrijf? Hoe voorkomen we dat het gebruik van plastic onze teelten bedreigt? Hoe moet je als teler omgaan met het steeds beperktere pakket gewasbeschermingsmiddelen? En liggen er kansen voor Nederland in de teelt van medicinale cannabis? Vraagstukken die onze sector dagelijks bezighouden. Tijdens het innovatieseminar deelden sprekers als Steven van Belleghem, Reinier van den Berg, Rob Verhagen (Rethink Plastics), Kamel Beliazi (Bayer Cropscience) en Laust Dam (Aurora) hun visie op deze onderwerpen.

Constantijn van Oranje, speciaal afgevaardigde van StartupDelta, sloot het innovatieseminar af met een keynote over digitale innovatiestrategieën en startups. Constantijn van Oranje; " Het is belangrijk dat de hortisector zich openstelt voor veranderingen terwijl deze nu nog goed presteert. De vraag is, of deze sector over tien jaar nog steeds een mondiale koppositie heeft. Het is belangrijk om nu al te beginnen met verandering terwijl die druk er misschien nu nog niet is. Want dat het nu goed gaat, is geen garantie voor de toekomst. Maak gebruik van nieuwe technologieën van buiten de sector en zoek de verbinding met bedrijven en startups die je kunnen helpen innoveren."

Let's improve together
Tijdens het seminar onthulde Royal Brinkman haar nieuwe belofte: Let's improve together. Dit bleek niet alleen de naam van het seminar maar ook de manier waarop het bedrijf de komende jaren opereert. Met 'Let's improve together' wil Royal Brinkman ondernemers in de tuinbouwsector in staat stellen om continu te verbeteren door het bieden van kennis, kunde en innovatieve oplossingen. Royal Brinkman doet dit niet alleen; samenwerking is meer dan ooit een belangrijke waarde in de tuinbouwsector. Het bedrijf breidt haar netwerk uit met waardevolle partners en gelooft in de kracht van verbinding.

Tijdens het seminar werd bekend gemaakt dat Royal Brinkman meer investeert in innovaties en het ontwikkelen van nieuwe concepten en oplossingen. Ook sluit het als één van de eerste deelnemers aan bij het nieuwe Horti Heroes Innovation Hub, het open innovatieplatform voor de Food & Flower Industry waarbij uitdagingen worden gematcht met de oplossingen van startups en scale-ups. Dit nieuwe platform hortiheroes.startup.co werd tijdens het innovatieseminar officieel gelanceerd. 
 

Goud in handen
Het innovatieseminar vond plaats op een historische locatie, in een voormalige veilinghal van Groenteveiling Woutersweg, op het terrein van Royal Brinkman aan de Woutersweg 10 in 's-Gravenzande. "Het was een enerverend programma", aldus CEO Ton van Mil: "We hebben als sector letterlijk goud in handen met onze kennis en ervaring en die moeten we delen met elkaar. Door de juiste personen en partijen met elkaar te verbinden, komen we tot innovatieve oplossingen die de hortisector verder brengt! Let's improve together!

Zie ook het artikel op deze site: Food & Flower Industry lanceert HortiHeroes Innovation Hub

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>