Internationale plantendag 2019 in Den Haag | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: plantum

Internationale plantendag 2019 in Den Haag

Vandaag, 16 mei, start het driedaagse event in kader van de internationale plantendag 2019.

De Nederlandse sector van zaden en jonge planten, koploper in de wereld, zet de plant rond deze dag flink in 't zonnetje. Planten zijn van levensbelang en dus buitengewoon belangrijk. Zij doen en kunnen zo indrukwekkend veel.

Zie de video impressie van Plantum.

EU land- en tuinbouwdebat 2019 
Op donderdagavond 16 mei 2019 organiseren alle brancheorganisaties uit de land- en tuinbouw het EU land- en tuinbouwdebat. Negen politieke partijen presenteren hun visie over de land- en tuinbouw de komende vier jaar. Daarnaast gaan ze met elkaar in debat over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), Handel, CRISPR-Cas, Kringlooplandbouw, Klimaat, Eiwit, Gewasbeschermingsmiddelen en de Nederlandse plantenkennispositie. 
Deelnemers aan het debat zijn: Annie Schreijer-Pierik(CDA), Derk Jan Eppink(FvD), Jasper Groen(GroenLinks), Jan Huitema(VVD), John Nederstigt(D66), Geert Ritsema(SP), Bert-Jan Ruissen(SGP), Marco van der Wel(PvdD) en Auke Zijlstra(PVV).

Natuurgras
Tijdens de opening zet de sector natuurgras centraal door alle gunstige effecten voor sport, bewoners en daarmee de bijdrage aan de klimaatdoelen. Wethouder Richard de Mos opent samen met Attje Kuiken, voorzitter van de commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in de Tweede Kamer, het driedaagse event op een interactieve verrassende manier. 

Gedurende drie dagen worden er veel evenementen zoals o.a. een science battle en een masterclass voor biologiedocenten georganiseerd. Ook is het publiek welkom om een kijkje te nemen in de fascinerende kas. 

Het debat is live te volgen via: www.nieuweoogst.nu/live


 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>