Afbeelding
Foto: Solar Compleet

Zonnepanelen loont voor de agrarische sector!

Algemeen

Energie staat centraal in de agrarische sector. Er wordt een ongekende hoeveelheid energie verbruikt en de agrarische sector neemt ook dit vraagstuk uiterst serieus.

Vandaar dat Solar Compleet, ervaren in energietransities, zich mede gespecialiseerd heeft in slimme en effectieve toepassingen. Solar Compleet is al véle jaren actief in de duurzame energie sector en heeft daarin veel ervaring opgedaan. Omdat er in de agrarische sector behoefte is aan transparantie en goede begeleiding, adviseert Solar in de toepassing van zonnepanelen, rekent voor hoeveel u bespaart en welke besparingsmogelijkheden er nog meer zijn.

Solar Compleet staat voor persoonlijk advies, korte lijnen en begeleiden van A tot Z. Zij zoeken aansluiting met de huisinstallateur, omdat men niet zit te wachten op onbekende personen die aan de installatie gaan sleutelen. 

Zo'n beetje iedere onderneming in de agrarische sector gaat momenteel over naar het opwekken van eigen groene energie, simpelweg omdat het voor deze sector financieel gezien een enorm interessante investering is. Ook de nieuwe wet en regelgeving vanuit de overheid verplicht het ondernemingen om te verduurzamen. 

Overheidssubsidie 
Solar Compleet heeft onlangs weer twee projecten opgeleverd, die beide al binnen 6 jaar zijn terugverdiend. Met de opgewekte energie besparen de bedrijven flink op de energierekening en misschien nog wel interessanter, de ondernemingen maken na het terugverdienen, winst op het geïnstalleerde systeem! Dit alles is mogelijk door werkwijze van Solar Compleet en het gebruik maken van overheidssubsidie. 

Waarom Solar Compleet 
Solar Compleet is al enige jaren actief in het realiseren van energieconcepten voor gemeentes, projectontwikkelaars, (agrarische)bedrijven en woningcorporaties. De sector waar vooral dit jaar flinke projecten in worden opgeleverd is, zoals gezegd de agrarische sector. Uit onderzoek naar de behoeftes in de markt door Solar Compleet is gebleken dat bedrijven in deze sector een speler zoeken die instaat is om hen volledig te ontzorgen.
Hierop is Solar compleet gaan inspelen. Van A tot Z regelt en ontzorgt Solar Compleet de klant bij het aanschaffen van een zonnepanelen systeem. Op deze manier is het voor de opdrachtgever mogelijk om ongestoord verder te gaan met eigen werkzaamheden, zonder bezig te hoeven zijn met het lastige overheidsregelingen, installateurs en netbeheerders. 

Samenwerking 
Eén van de klanten ervoer de samenwerking met Solar Compleet als volgt: "De samenwerking met Solar Compleet is erg fijn omdat ze uitstekende kwaliteit bieden en oog hebben voor detail. Alle panelen moeten strak liggen en de elektrische installatie moet ook netjes verzorgd zijn. Zeer duidelijke communicatie in het voortraject maar ook tijdens de installatie en nazorg". Beter compliment kun je niet krijgen. 
Solar Compleet werkt in deze projecten met zeer hoge kwaliteit producten voor scherpe prijzen. Door direct bij de fabriek in te kopen worden tussenschakels voorkomen, waardoor het mogelijk is de prijzen laag te houden. Buiten het zonne-energieverhaal kijkt Solar Compleet ook altijd net een stapje verder.
Het is leuk om stroom op te wekken, maar nog mooier is het om ook zorgvuldig om te gaan met de opgewekte energie. Zo zal er altijd gekeken worden naar verdere energiebesparende maatregelen zoals bijvoorbeeld het vervangen van bestaande verlichting door LED-verlichting. Ook bouwkundig zijn er vaak obstakels, die ook door Solar Compleet voor haar rekening neemt. Door de ervaring in het realiseren van vele concepten ontstaat er altijd wel een passende oplossing voor iedere situatie. 

Innovaties 
Solar Compleet is naast de projectontwikkeling ook altijd actief op gebied van innovaties om in te spelen op ontwikkelingen in de toekomst. Zo is het bij Solar Compleet nu ook mogelijk om energie op te slaan in zoutwater accu's. De voordelen hiervan zijn zeer interessant. Deze accu is niet schadelijk voor mens en milieu, is niet brandgevaarlijk, is volledig onderhoudsvrij en heeft een langere levensduur dan bijvoorbeeld lithium accu's.

Investeren in zonnepanelen 
Continue wordt nieuwe wet- en regelgeving  opgesteld omtrent duurzaamheid, waaraan moet worden voldaan. Zo is het voor ondernemers bij wet verplicht om voor 1 juli 2019 aan te tonen welke energiebesparingsmaatregelen er getroffen zijn. Deze wet geldt voor ondernemingen die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit verbruiken per jaar. Daarnaast moeten ondernemingen voor 2023 voldoen aan energielabel C. Door te investeren in zonnepanelen is het al snel mogelijk te voldoen aan deze nieuwe wet- en regelgeving. Samengevat, men moet overstappen op duurzame alternatieven. 

Naast het voldoen aan wetten en regels is het zelfs zo dat binnen 5 á 7 jaar de investering in de zonnepanelen wordt terug verdiend. Gezien de levensduur van 25 jaar wordt er na het terugverdienen van de investering winst gemaakt. Ook is het mogelijk stroom terug te leveren aan het net. Dit levert ook weer geld op. 

Subsidie 
Om de productie van duurzame- en schone energie te stimuleren bij bedrijven en (non-profit) instellingen is de SDE+ subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) in het leven geroepen. De kostprijs voor duurzame energie is vaak hoger dan de kostprijs voor grijze energie. Daarom vergoedt de SDE+ het verschil tussen de kostprijs van grijze energie en die van zonnepanelen over een periode van 15 jaar. Door deze regeling is het hebben van zonnepanelen een super interessante investering. 

Solar Compleet kijkt niet alleen naar de opwekking van stroom maar ook naar andere besparingsmogelijkheden. Als u van plan bent te investeren is het advies om voor de aankomende periode - najaar 2019 - de aanvraag gereed te maken, aangezien de kans groot is dat de huidige regeling gaat verdwijnen. 

Vrijblijvende offerte en advies
Bij interesse, vragen of een vrijblijvende offerte is het mogelijk te bellen naar 085-0654623 of stuur een e-mail naar info@solarcompleet.nl

Het hele artikel is ook te downloaden via deze link: 
Link naar PDF bestand

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant