Badkamerplanten: Woonplanten van de maand mei | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Styling Elize Eveleens - Klimprodukties
Styling Elize Eveleens - Klimprodukties (Fotografie Wilfried Overwater)

Badkamerplanten: Woonplanten van de maand mei

Badkamerplanten houden allemaal van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, precies de omstandigheden in een badkamer.

En ze passen prima in de woontrend waarin die ruimte meer is dan een plek om haastig in en uit te hollen en een ruimte wordt om van te genieten voor een goed begin of een ontspannen einde van de dag. 

Vier vochtvreters
Tillandsia is een luchtplant met wilde sprieten en een grillige vorm die geen aarde nodig heeft, maar vocht en voedingsstoffen uit de lucht haalt.
Ficus pumila heeft lange, klimmende (of hangende) stengels en grappige blaadjes die bont en/of bobbelig zijn. 
Venushaar is een frisgroene varen met zwarte stelen en heel zachte blaadjes die mooi wijd groeit. 
Lepelplant heeft zacht donkergroen vol blad met daarboven vrolijke witte vaantjes. 

Woonplant van de maand
Badkamerplanten zijn Woonplanten van mei 2019. De 'Woonplant van de maand' is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer. 


Voor meer informatie zie: www.mooiwatplantendoen.nl 
Meer beeldmateriaal op: www.bloemenbureauholland.nl/pers
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>