Hydrangea Runaway Bride wint FLORALL-award | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: VALM

Hydrangea Runaway Bride wint FLORALL-award

Hydrangea 'Runaway Bride' van Boomkwekerij Willy De Nolf uit Waregem won goud in de categorie 'variëteiten' op de vakbeurs FLORALL in het Belgische Waregem.

Twee keer per jaar organiseert AVBS - dé sierteelt- en groenfederatie van België - de vakbeurs FLORALL. De vakbeurs biedt ook telkens een podium aan producenten om hun innovaties voor te stellen. Uit de wedstrijd kwamen in de editie van maart 2019 ook dit keer weer een aantal opmerkelijke laureaten naar voor.

Runaway Bride
De Hydrangea 'Runaway Bride' is een nieuwe klasse van hydrangea hybriden met een unieke bloeiwijze. De plant bloeit niet alleen aan het einde van de stengel maar ook aan alle zijknoppen van het vorige seizoen. De bloeiwijze en slingervormige takken maken van deze Hydrangea een totaal nieuwe productvorm.
De jury prees het vernieuwende aspect door het laag vertakkend karakter van de plant. Het feit dat de hydrangea op eenjarig hout bloeit, maakt de plant gemakkelijk snoeibaar. Als extra's werden de zuivere bloemkleur en het fijne blad genoemd. De plant is breed toepasbaar, zowel in tuin of pot. De plant kan ook binnen geplaatst worden en daarna naar buiten gebracht worden. "Het is een plant die gemakkelijk is in onderhoud en inspeelt op de vraag van de hedendaagse consument en zo brede afzetmogelijkheden heeft. Een waardevolle aanvulling binnen het hortensiasortiment", concludeerde de jury.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>