Afbeelding
Foto: BK

Aantal bloemisterijen in Parijs daalt rap

Algemeen

Volgens een studie uitgevoerd in 2017 door het Institut I + C in opdracht van de Franse Federatie van Bloemisten (FFAF) en Val'hor, verloor het beroep tussen 2013 en 2015, 6% van zijn omzet en 2.000 banen.

Begin 2016 had telde de sector minder dan 16.000 werknemers. Vincent Dinet, directeur van de Chambre Syndicale des floristes Ile-de-France en de School van bloemisten in Parijs, geeft aan dat er 1.200 bloemisten in Parijs actief zijn, tegen 2.500 vijf jaar geleden.

Koopkracht en concurrentie
Het beroep moet omgaan met de daling van de koopkracht van de Fransen en de komst van nieuwe vormen van concurrentie: retailprijzen, retail en internet hebben de helft van de markt veroverd. Bovendien stijgen de prijzen van de bloemen bij de groothandelaren.

Digitale aanwezigheid
Als reactie daarop hebben bloemisten hun digitale aanwezigheid vergroot. Florent Moreau, adjunct-directeur-generaal van de FFAF, zei dat: "64% van de professionals platforms zoals Facebook of Instagram gebruikt om hun winkel te promoten en 60% een website heeft. In beide gevallen nemen de verkopen toe", zegt hij. Ze zijn ook partnerschappen aangegaan met netwerken en distributieplatforms zoals Interflora of Florajet. Die bieden click en collect, levering aan huis ...

bron: https://www.jardinerie-animalerie-fleuriste.fr/actualites/analyses/fleuriste-2-000-emplois-perdus-entre-2013-et-2016/433854/

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant